Polemik & Kulis
10 Eki 2016 16:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:35

Akit'ten Nagehan Alçı'ya çok sert tepki: Sapkınlığın orduda da...

Akit gazetesi, Milliyet köşe yazarı Nagehan Alçı’yı dünkü yazısı nedeniyle çok sert bir dille eleştirdi.

Nagehan Alçı dünkü yazısının “Homofobik gözlüklerimizi çıkarma vakti” ara başlıklı bölümünde, kendisini arayan eski bir askerin ‘eşcinseldir’ denilerek ordudan atıldığını ve yaşanılan mağduriyeti yazdı.

“Orduda eşcinselliğin yasak olması”nı eleştiren Nagehan Alçı, “Bir insanın tamamen kişisel tercihiyle alakalı olan bir konu şayet işin içine burada olduğu gibi iftira, taciz gibi unsurlar girmezse neden yasak olsun?” diye yazmıştı.

Akit gazetesi ise Nagehan Alçı’nın köşesindeki yazısının ilgili bölümünü bugün, “Nagehan Alçı sapıklığın orduda da serbest olmasını istedi” diyerek sayfalarına taşıdı. Akit gazetesi eşcinselleri hedef alan başlığın altına Negehan Alçı’nın yazısının ilgili bölümünü koydu.

Akit, Nagehan Alçı’nın yazısını sayfasına şöyle taşıdı:

“Bana gelen telefonlardan biri de bambaşka bir mağduriyetle ilgiliydi. Arayanın ismi bende saklı. TSK’da görev yaparken komutanı ona eşcinsel ilişki teklif etmiş, hatta uzun bir süre kendisine mobbing uygulamış. Daha sonra karşılık bulamayınca hakkında ‘eşcinseldir’ diye rapor yazıp ordudan attırmış! (…) Bu telefon önümüze yeni bir kapı açıyor: (…) Orduda eşcinselliğin yasak olması… Bir insanın tamamen kişisel tercihiyle alakalı olan bir konu (…) neden yasak olsun? Bu bütün eşcinsellere ‘cinsel sapık’ demek değildir de nedir? Madem ideolojiye göre, inanca göre, ailesine göre insanların önünün kapatılmamasına itiraz ediyoruz, o zaman her türlü tercihin de özgür olmasını desteklememiz gerekmez mi?(…)”