Medya
24 Eki 2017 13:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:12

Akit TV hedefe Rasim Ozan Kütahyalı'yı koydu: Fabrika ayarlarına döndü, FETÖ'ye övgüler yağdırdı!

Akit TV ve Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı arasında 'fabrika ayarlarına döndü' tartışması yaşanıyor.

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, dünkü köşesinde FETÖ ve Fethullah Gülen hakkında söyledikleriyle dikkat çekmişti. Dün yazısında, “2007-13 döneminde eski rejim aktörlerine yönelik tasfiyelerin de baş aktörü Fethullah Gülen ve örgütüydü... Elbette bu tasfiyelerin arkasında hem siyasi irade hem de çok büyük toplumsal destek vardı...” diyen Sabah yazarı Kütahyalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kandırıldık” iddiasına karşın, hükümetin bilerek FETÖ’ye destek verdiğini de ifade etmişti.

Kütahyalı, “Gülen'in 1970'lerin sonundan itibaren devletin ve yargının içine ektiği fidanlar ağaç olmasa bu devrim yapılamazdı ve askeri vesayet rejimini hiçbir güç yıkamazdı...” diye de yazmıştı.

MELİH GÖKÇEK'İN KANALINDA FETÖ GÜZELLEMESİ...

Kütahyalı’nın bu yazısına, Akit Tv tepki gösterdi. Kütahyalı'nın son yazısına atıfla, "FETÖ'ye övgüler yağdırdı" denilen haberde, "Bazen siyaset, bazen spor... Çoğu zaman bağırış çağırış... Onun adı Rasim Ozan Kütahyalı. Teröristlere 'devrim yaptılar' dedi" ifadesi kullanıldı.

Kütahyalı’nın FETÖ ile ilgili sözlerine karşı çıkan Akit Tv, Kütahyalı’nın bu yazıyı Sabah gazetesinde yazmasının büyük bir şaşkınlık yarattığını belirtti. Kütahyalı’nın kapatılan Bank Asya’dan çektiği krediyle aldığı yalının akıllara geldiğini ifade eden Akit, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasını istemesinin ardından Gökçek’in kanalı Beyaz Tv’de Kütahyalı’nın FETÖ güzellemesi yapmasının ilginç bir tesadüf mü yoksa bilinçli bir proje olup olmadığını sordu.

Kütahyalı'nın kapatılan Taraf gazetesinde de çalıştığını hatırlatan Akit TV, "Rasim Ozan Kütahyalı'ya toplumsal algıyı yönlendirme görevi verildi" dedi.

İŞTE AKİT TV'DEKİ O HABER: 



KÜTAHYALI İDDİALARA CEVAP VERDİ

Öte yandan, Kütahyalı kendisine gelen tepkilere bugün Sabah gazetesindeki köşesinde bir yanıt verdi. Kütahyalı, “10 senede iki devrim yaptık. Önce Kemalist vesayet rejimini devirdik. Sonra da Kemalizmin yerine gelmek isteyen Gülenist vesayet rejimini devirdik” dedi.