Televizyon
09 Kas 2018 09:20 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:58

Akit TV canlı yayınını terk etti! "Siz benim üzerime burada FETÖ pisliği atamazsınız!"

Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam, katıldığı Akit TV’de yayınlanan Asıl Mesele adlı programı sinirlenerek terk etti.

Saadet Partisi (SP) İstanbul Milletvekili Cihangir İslâm, Akit TV’de canlı olarak yayınlanan “Asıl Mesele” isimli programa konuk olarak katıldı. Muharrem Coşkun ile Yusuf Ozan Demir’in beraber sundukları programda, Cihangir İslâm’ın 2015 ve 2016 yıllarında yayınladığı bazı tweetleri gösterilerek “FETÖ’yü savunmak”la suçlandı ve tweetleri, “FETÖ’nün tetikçi kalemlerinden Emre Uslu’nun tweetlerine benzetildi. Bunun üzerine Cihangir İslâm, “Bana FETÖ’cü diyen bir moderatörle benim konuşacak bir sözüm olmaz” diyerek Akit TV canlı yayınını terk etti.

Siz benim üzerime burada FETÖ pisliği atamazsınız

Programın daimî yorumcusu, Akit TV Haber Koordinatörü Muharrem Coşkun, Cihangir İslâm’ın eski tweetleri gösterildikten sonra, “Ben şu anda şoke oldum. Sanki hani FETÖ’nün tetikçi kalemleri var, Emre Uslu gibi falan. Onların tweetlerini okuyormuşuz gibi geldi bana” dedi. Coşkun’un bu suçlaması üzerine Cihangir İslâm, “Bir daha böyle bir cümleniz olursa, şu yayını bırakır giderim. Bak, tekrar söylüyorum; bir daha böyle bir cümleniz olursa, bu yayını bırakır giderim. Siz benim üzerime burada FETÖ pisliği vesaire atamazsınız. Emre Uslu, hayatımda yazısını okumadığım bir insandır. Bakın, beni öyle kıyaslara sokmayın. Algı yönetimi yapmayın.” dedi.

Ahmet Altan benim hastamdı; FETÖ’cü olmadığını da biliyorum

Tıp Profesörü olan Cihangir İslâm, gazeteci yazar Ahmet Altan hakkındaki tweeti konusunda da “Ahmet Altan, benim hastamdır. Ben onun FETÖ’cü metöcü olmadığını da biliyorum” dedi.

Ben engizisyona çıkmam

Cihangir İslâm, suçlamaların devam etmesi üzerine de “Bir dakika! Siz benim zihnimi mi yargılıyorsunuz, fillerimi mi yargılıyorsunuz? Bak, ben engizisyona çıkmam” diye sordu.

Sizin derdiniz hakikat falan değil

Sunucu Yusuf Ozan Demir’in “15 Temmuz’da sokağa çıkıyorsunuz, 17-25 Aralık’ta FETÖ’yü savunuyorsunuz. Bu çelişkiyi açıklar mısınız?” sorusu üzerine Cihangir İslâm, “Benim sizle daha konuşacak bir sözüm yok. Sizin derdiniz hakikat falan değil arkadaşlar. Bana FETÖ’cü diyen bir moderatörle benim konuşacak bir sözüm olmaz” diyerek yaka mikrofonunu çıkardı, dokümanlarını topladı ve stüdyoyu terk etti.