Gündem
01 Eyl 2015 15:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Akın İpek canlı yayında konuştu: 'Bir kuruş kara para bulurlarsa Allah beni kahretsin'

Akın İpek şirketlerinde yapılan polis aramasıyla ilgili açıklamalar yapıyor. Akın İpek canlı yayında operasyona cevap veriyor.

27 şirketine baskın yapılan ve yurt dışına kaçtığı söylenen iş adamı Akın İpek kendi sahibi olduğu Bugün TV'ye bağlanıp canlı yayında hakkındaki iddialara cevap verdi.

İş adamı Akın İpek "Benim müessesemde kirli bir şey bulamazlar. Ben hayatım boyunca dikkatli yaşadım. Bende yanlış olmaz. Benim gibi bir iş adamının yurt dışına kaçması için ne gibi bir gerekçesi olabilir?" ifadelerine kullandı.

İpek, "Benim şirketimde bir kuruş kara para bulamazlar. Bulsunlar ben şirketleri onlara hediye edeceğim. Her evrakı ben onlara teslim ettim. Hiçbir şey bulamazlar. 7 milyar dolardan bahsediyorlar bulsunlar, para onlara hediyem olsun. Biraz vicdan sahibi olsunlar. Bulurlarsa Allah beni kahretsin." dedi.

İşte Akın İpek'in canlı yayında yaptığı açıklamalardan satır başları:

"BANKAYI BASSINLAR"

"Ben Ereğli Demir Çelik'in ne kendisini ne sahiplerini tanımam etmem. Biz grup şirketleri olarak kendi vakfımızı ayakta tutuyoruz. Benim böyle bir paraya ihtiyacım yok.

Bir 7 milyar dolardan bahsediyolar. Bizim gibi şirketler belli dönemlerde açma kapatma yaparlar. Bu 7 milyar doların MASAK'a bildirip bildirilmediğini yönelik baskın yapmışlar. Bana değil bankaya baskın yapın.

"BEN İFTİRA ATIN DİYECEK ADAM MIYIM?"

Buradan bütün kamuoyunua duyuruyorum. Benim trafik cezam bile olmadı. Dikkatli yaşadım. Medyamda yalan ve iftira yayınlanmasını istemem. Ben kendi medyamda oturup da şu adama iftira atın yazın diyecek adam mıyım? Böyle bir şeyi istemem.

Benim yurt dışında zaten önemli bir faaliyetimiz başlamış. Türkiye'deki arama yapılmış sahaların üçte biri kadar alanda arama yapıyoruz. Benim Türkiye'den kaçmam için bir gerekçe yok. Madenlerimizin 8 noktasında 6 dakikada bir analiz alıyoruz, ölçüm alınıyor.

"BİZ DEVLETTEN 5 YIL ÖNCE YAPTIK BUNU"

Devletimizin işçi sağlığı ile ilgili imzaladığı uluslararası bir anlaşma var. Uygulaması 2019 sarkıtıldı. Ancak biz 5 yıl önce bu anlaşmayı imzalayarak hayata geçirdik.

Ben kendi müessesem için söylüyorum. İftira atamazlar. Atarlarsa da iki gün sonra çıkartır belgesini ortaya koyarız.

"İNCELENMEYEN KALMADI"

Az önce grubuma ve evime polis ile baskın yapıldığını öğrendim. Çocuklarımın odasına kadar girmişler. Bir insan olarak soruyorum; Değerli Savcı Bey, Yaklaşık iki yıldan beri, şahsım hakkında sorulmayan soru, Grubum hakkında incelenmeyen hiçbir konu kalmadı.

"DELİ SAÇMA İFTİRALAR"

Sadece belli medya organlarının deli saçması iftiraları vardı. Devlet kurumlarımız
o iftiraları da ciddi ciddi araştırdı. Allah C.C. bilir, Ben üstüme bir şey sıçratmadan,
dikkatli yaşadım. Sizde evimi dahi bastıracak kadar şüphe uyandıran emare ne ise,
onu da sorun.

"İNSAN KENDİNİ SAVUNAMIYOR"

Eskiden "keyfi" denirdi, şimdi "makul şüphe" deniyor. "Boş" dosyanın adıda "gizli dosya" oldu.
İddianame de yazılmayınca, İnsanlar kendilerini savunamıyorlar. Masumlara büyük eziyet oluyor.

Sizden tek ricam, böyle yapmayın. Beni ve grubumu zan altında bırakmayın. Açıkça istediğinizi sorun, cevap vereyim. Belgelerini de göstereyim.Kamuoyuna da açıklayacağım ki bilinsin. Üzerimizde leke kalmasın. Doğrusu budur"

KILIÇDAROĞLU'NDAN TELEFON

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'i telefonla arayarak, şirketlerine yapılan operasyonla ilgili bilgi aldı.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İpek'ten MASAK tarafından şirketlerine yapılan operasyonla ilgili bilgi alarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bu arada, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da İpek Medya Grubu binasına giderek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.