Gündem
23 Ağu 2016 09:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

Akın İpek, Bugün gazetesinin satışını faturalarla şişirmiş!

Akın İpek, 2 yıl boyunca Bugün’ü 10 milyon adet satmış gibi gösteren sahte faturalar düzenlemiş

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) lideri  Fetullah Gülen için ‘Bir gülüşüne tüm mal varlığımı veririm’ diyen firari işadamı Akın İpek’e Maliye’den yeni bir ceza geliyor. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerde, İpek’in ‘Bugün’ gazetesi için 2 yılda toplam 10 milyon adetlik sahte fatura düzenlediği ortaya çıktı.

İpek’in gazetesinin satışını yüksek göstermek amacıyla oynadığı oyunu ortaya çıkan Maliye, İpek’e sahte belge düzenlemekten Vergi Usul Kanunu’nun 359. Maddesi’ne göre ceza verecek. Bu madde kaçakçılık suçları ve cezaları düzenliyor. Vergi kanunları uyarınca tutulan veya düzenlenen ve saklama ve ibraz mecburiyeti bulunan defter, kayıt ve belgeleri yok edenler veya defter sahifelerini yok ederek yerine başka yapraklar koyanlar, hiç yaprak koymayanlar, belgelerin asıl veya suretlerini tamamen ve kısmen sahte olarak düzenleyenler veya bu belgeleri kullananlar, üç yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor.

SAHTE BELGE DÜZENLEME

Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre; Gazete satışlarında fiktif bir hareket olduğuna dikkat çeken üst düzey bir ekonomi yetkilisi, “Tirajı yüksek göstermek için bedava da dağıtmış olabilirler. Çünkü alınan reklamlarda tiraj önemli göstergelerden biri. Burada tam anlamıyla bir sahte belge düzenleme işi var. Cezai yaptırım uygulanacak. Hem İpek Holding’in patronuna hem de dağıtım şirketine ceza uygulanacak” dedi.

7 MİLYAR DOLARLA UÇTU

Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasının en önemli destekçilerinden biri olan Koza İpek Holding’in terörün finansmanına katkısı belgelenmişti. Bahreyn, Malta ve Kıbrıs’taki hesaplara usulsüz 7 milyar 40 milyon dolar transfer eden şirket patronu Akın İpek yurt dışına kaçmıştı. Öte yandan Akın İpek, sahibi olduğu yayın organlarına açıklama yaparak kendisini ‘bir trafik cezam bile yok’ diye savunmuştu. Ancak İpek’in 15 trafik cezası olduğu ve bunlardan birinden ise yargılamasının sürdüğü ortaya çıkmıştı.

PARAVAN ŞEMSİYE ŞİRKET

MASAK tarafından geçen yıl hazırlanan rapor İpek’e ilişkin ilişkiyi ortaya koydu. Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek’in birçok paravan ve şemsiye şirketler kurarak gerçeğe aykırı işlemler yaptığı raporlara yansıdı. Kararda yer verilen MASAK raporunda Koza Altın A.Ş’nin 210 milyon sermaye ile İngiltere’de 2014 yılında Koza Ltd. firmasını kurduğu ve madenlerden gelen paranın bu iştirake konularak yurt dışına çıkarılabileceği belirtildi.