Gündem
11 Kas 2016 12:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:39

Akın Atalay Türkiye'ye döndü, gözaltına alındı!

Hakkında yakalama kararı bulunan Cumhuriyet gazetesi Icra kurulu Başkanı Akın Atalay Almanya'dan Türkiye'ye döndü

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve Almanya'da olduğu anlaşılan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, öğle saatlerinde Türkiye'ye döndü. Atalay, polis tarafından Havalimanı Polis Merkezi'ne götürüldü.

Türk Hava Yolları'nın TK1728 sefer sayılı tarifeli uçağı ile saat 11:45'de Berlin'den İstanbul'a gelen Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, Atatürk Havalimanı'nda polis tarafından gözaltına alındı. Atalay, polis tarafından Havalimanı Polis Merkezi'ne götürüldü.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Akın Atalay hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.



AKIN ATALAY NE DEMİŞTİ?

Akın Atalay, dün yayınladığı açıklamada dönme gerekçelerini şu sözlerle sıralamıştı:

- Gazetemizin başını öne eğdirmemek,

- Cumhuriyet gibi köklü bir geçmişe, onurlu duruşa ve haklı bir saygınlığa sahip bir gazetenin, başkan vekili ve İcra Kurulu Başkanı üzerinden "kaçaklık", "firar", "suçlu" gibi olumsuz iftiralara maruz kalmasına neden olmamak

- Türkiye'nin demokratik, laik bir cumhuriyet, insan haklarına dayalı sosyal bir hukuk devleti olması için yılmadan mücadele eden insanlarına ve ülkemin güzel geleceğine olan umudumu ve inancımı eylemli olarak da göstermek,

- Kaçma şüphesiyle tutuklanan dokuz arkadaşımızın aleyhinde olacak şekilde "bakın işte bazıları nasıl kaçtıysa, serbest kalırsa bunlar da kaçabilir" şeklinde bir mazereti kullanabilmelerini engellemektir."