Gündem
04 Ara 2015 09:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:13

Akın Atalay: Gazeteci iktidarın değil demokrasinin bekçi köpeğidir

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor programına katıldı.

Akın Atalay CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor programına katıldı. Programın konusu Cumhuriyet Gazetesi'nin yayınladığı MİT TIR'ları haberi ve gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanan Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'dü. 

"GAZETECİ İKTİDARIN DEĞİL DEMOKRASİNİN BEKÇİ KÖPEĞİDİR"

Atalay, Can Dündar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bile verdiği şikayet dilekçesinde 3 yerde "gerçek dışı haber" ifadesini kullandığını belirterek, "Madem bu gerçek dışı bir haber bu iki gazeteci neden devlet sırrını ifşa etmekle suçlanıyor?" dedi. Akın Atalay, "Bir ülkeye silah göndermek ve savaş açmak ancak meclis kararı ile olabilir. Bir istihbarat kuruluşunun bir ülkeye silah taşımak gibi bir görevi yoktur. Bu nedenle bu devlet sırrı değildir. Bu suçtur. Suçu ifşa etmek de gazetecinin görevidir. Gazetecilik için "Bekçi Köpeği" ifadesi kullanılır ama bu iktidarın değil demokrasinin bekçi köpeğidir" ifadelerini kullandı.

CEMAAT İDDİALARINA SERT YANIT: BUNA KARGALAR BİLE GÜLMEZ

MİT TIR'ları haberi için "Cumhuriyet cemaatle ittifak yaptı" iddialarına sert cevap veren Akın Atalay, Cumhuriyet'in sorumlu müdürüne cemaat ile ilgili yaptığı haberler nedeniyle dava açıldığını hatırlattı. Atalay, "O zaman cemaate yardım edin, bunları koruyup kollayın diyen hükümet ve iktidar çevreleri, cemaati ifşa etmiş, bunların zulmüne uğramış Cumhuriyet Gazetesi'ni ve yazarlarını Cemaat'e bilerek ve isteyerek yardım etmekle suçluyorlar. Yani buna kargalar bile gülmez kusura bakmayın" dedi.

"GURUR DUYUYORUZ..."

Akın Atalay programın sonunda Voltaire'in sözlerini hatırlatarak Can Dündar ve Erdem Gül'e mesaj gönderdi. Can Dündar ve Erdem Gül ile gazete olarak gurur duyduklarını belirten Atalay, "Voltaire'in 250 yıl önce söylediği bir söz var, 'Hükümetler hatalıyken haklı olmak çok tehlikelidir' diyor. Can ve Erdem'in yaşadığı budur. Üzerimde kalmaması için şunu söyleyeyim. Gazetedeki arkadaşlarımız, ailesi, dostları, hepimiz onları çok özledik. Onlarla Grur duyuyoruz. Onların masumiyetlerinden duruşlarından, gazeteciliğinden kimsenin kuşkusu olmadığını görüyoruz. Onların bir an önce aramızda olmalarını diliyoruz" dedi.