Kitap
26 Ara 2013 21:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

Akıl almaz bir sağlık skandalı: Nakil

Tuba Sarıünal'dan hakiki bir tıbbi gerilim romanı...

Romanın kadın kahramanı Fulya, eşi Kerem’le olan evliliğinin ikinci yılındadır. Düzenli bir hayata sahip olan çiftin günlük sıkıntılar dışında, ilişkilerine dair yaşadıkları hiçbir problem yoktur. Zaten ilk görüşte birbirlerine aşık olup birkaç ay sonra evlenmişlerdir. Yazar, romanın ilk bölümlerinde bu mutlu çiftin birlikteliğini detaylı şekilde anlatarak okurların gözünde romantik bir çiftin tablosunu resmediyor.

Ne var ki bu mutlu tablo Kerem’in intihar haberiyle parçalanıyor. İddialı bir polisiye kurguya sahip olan roman bu noktadan sonra debisi yüksek bir nehir gibi akmaya başlıyor.

Bir akşam Fulya’nın kapısını çalan polisler, eşi Kerem’in aracında ölü olarak bulunduğunu bildiriyor.
Kerem’in ölüm nedeni kesinleşmiş intihar olduğu ve cinayeti işaret edecek hiçbir bulguya rastlanmadığı için polis soruşturmayı uzatmıyor ve dosyayı kapatıyor. Ancak Fulya bu duruma razı olmuyor. Çünkü kocasının intihar edebilecek bir adam olduğunu asla düşünmüyor ve Kerem’in katili her kimse yakalanması için elinden gelen her şeyi yapmaya başlıyor. Kendi başına araştırmaya devam eden Fulya, nihayet polisinde dikkatini çekebilecek verilere ulaşıyor ve Kerem’in dosyasını tekrar açan komiserle birlikte soruşturmaya devam ettikçe kendini akıl almaz bir sağlık skandalının içinde buluyor. Hastanede başladıkları soruşturma devam ettikçe uluslararası bağlantıları olan bir tezgaha ulaşıyorlar.



Sağlık bakanlığına kadar ulaşan karanlık ilişkiler, açığa çıkmamak için Fulya’nın hayatını da tehdit etmeye başlıyor. Tuba Sarıünal, romanın kurgusunu, tıbbi içerikle zenginleştirerek bir solukta okunacak, sürükleyici bir polisiye romanla çıkıyor okurların karşısına. İlginç olan kısım ise; bütün bu polisiye kurguyu eşini kaybetmiş bir kadının gözünden takip edecek olmamız. Romanda tıbbi bilgilere de yer veren yazar, ilk romanı olmasına rağmen oldukça iddialı. Uluslararası best-seller olmuş ve ülkemizde de beğenilerek okunan Tess Gerritsen’ın Türkçe versiyonu olmaya şimdiden aday!