Medya
23 Nis 2017 10:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:38

Akif Beki, Hayrettin Karaman'a bu fotoğrafla seslendi: “Bu genç kızlar, din devletine oy vermişe benziyor mu sizce”

"Eveti coşkuyla kutlayan bu genç kızlar, din devletine oy vermişe benziyor mu sizce?"

Hürriyet yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve çevresi tarafından görüşleri dikkatle takip edilen ilahiyatçı Prof. Hayrettin Karaman'ı 16 Nisan referandumundan sonra kutlama gösterlerinde bulunan bir AKP'li grubun fotoğrafını köşesine taşıyarak eleştirdi. Referandum öncesi kaleme aldığı yazısında "Bizi hedefe yaklaştıracak olan bir adımı daha 'Evet' diyerek atmak, 'farz olanı tamamlayan ve ona yaklaştıran her fiil farzdır' kuralının çerçevesine dahildir" diyen Yeni Şafak yazarı Karaman'a seslenen Hürriyet yazarı Beki, "Allaha rızası için biri Hayrettin Karaman hocaya şu fotoğrafı göstersin. Sonra da sevabına sorsun...‘Hocam’ desin, ‘Ajanslar, referandum sonucunu dünyaya bu fotoğrafla geçti. Zafer turu atan, eveti coşkuyla kutlayan bu genç kızlar, din devletine oy vermişe benziyor mu sizce?" diye yazdı.

İşte o fotoğraf:



“KANDIRILDI MI YANİ EVETÇİLER?”

Hayrettin Karaman’a “Hocam’ desin, ‘Ajanslar, referandum sonucunu dünyaya bu fotoğrafla geçti. Zafer turu atan, eveti coşkuyla kutlayan bu genç kızlar, din devletine oy vermişe benziyor mu sizce?” sorusunu bir kişinin yöneltmesini isteyen Akif Beki şöyle devam etti:

“Hayrettin hoca, referandum öncesi eveti farz kılan bir fetva vermişti. Görüşünde ısrar ediyor. ‘Çıkan sonuçlar’ yazısı, en yanlış sonucu çıkarma yarışmasında birinci gelir. Oylamayı dinle ilişkilendirirken şunu tekrarlıyor: ‘Hayatımızda İslam’ın adım adım tamamlanmasını istiyorsak, bu adımlardan birini teşkil edecekse evet demek farz olur...’ Ardından; ‘Halkın yüzde 50’den fazlasının bu farzı yerine getirmiş olması, dindarlık oranlarına göre önemli bir gelişmedir’ diyor. Yani İslam’ın hayatımıza hâkim olması için evet dediler öyle mi? Peki bundan haberleri var mıydı? Sistem değişikliğine oy verdiklerini zannederken aslında İslam’ın hâkimiyetini tamamlamasına oy verdiklerini biliyorlar mıydı?”

“BUNLARDA FİKİR NE ARAR, SAFSATA SATIYORLAR”

Akif Beki, “Mesela bu fotoğraftaki arkadaşlar, dinle kurduğu gizli alakanın farkındaymış, hocanın düşündüğü şeye oy verdiklerinin bilincindeymiş gibi mi görünüyorlar?” diyerek eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“(…) Peyami Safa rahmetli, akla musallat edilen tevil götürmez zırvalar için bela-fikirler derdi. Bunlarda fikir ne arar, safsata satıyorlar. İstismarcı ‘cihat’ bezirgânlıkları ortaya çıktı. Nazi, Haçlı dediklerine çiçek atıp şirin görünmeye çalışıyorlar şimdi. Gözüne girme telaşıyla Erdoğan’ı da kızdıracak aşırılıkta bir uçtan öbür uca savruluyorlar gerçi. Fakat onlar bile dönüşe geçti. Hocaya haber versin sevenleri.”