Gündem
21 Eki 2014 08:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:50

AK Parti'ye yakın gazeteciden şoke eden Kobani iddiası!

IŞİD kuşatmasındaki Kobani'deki YPG güçlerine yapılan askeri yardımı masaya yatıran Tarafsız Bölge çarpıcı polemiklere sahne oldu.

Ahmet Hakan'ın modere ettiği programa Hüseyin Yayman ile eski AK Parti'li Mehmet Mir Dengir Fırat'ın iddiaları damga vurdu.

AK Parti'ye yakınlığı ile tanınan Vatan yazarı Hüseyin Yayman, ABD uçakları ile YPG'ye yapılan silah yardımından önce Türkiye'nin Kobani'deki Kürtlere silah yardımı yaptığını iddia etti.

"Bu konuda bir belge sunamam. Ama haftalardır devam eden bir savaş var Kobani'de. Belli ki gizli bir el şehirdeki YPG güçlerine silah ve mühimmat desteği veriyor. Ben Türkiye'nin bu desteği sunduğunu düşünüyorum. "

"TÜRKİYE IŞİD KORKUSUYLA AÇIKLAMADI"

Türkiye'nin bu silah yardımını neden ilan etmediği ve dünyadan gelen eleştirilere karşı neden bu argümanı kullanmadığını sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

Bu konuda belli ki Türkiye'nin bazı rezevrleri var. Özellikle IŞİD'in Türkiye'de çok sayıda militanı olduğu, uyuyan hücrelerinin bulunduğu ve metropollerde kanlı eylemler yapabilecekleri düşünülürse Türkiye'nin "bekle gör" tutumu içinde olduğu anlaşılacaktır.

DENGİR FIRAT: TÜRKİYE VERMİŞSE IŞİD'E SİLAH VERMİŞTİR!

Yayman'ın şaşkınlık yaratan iddiası üzerine söz alan AK Parti'nin kurucu isimlerinden Dengir Fırat ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. Fırat, Kobani'deki direnişe Türkiye'den silah yardımı yapılmasının düşünülemeyeceğini söylerken Irak Kürtlerine dönük yardımın bile çok sınırılı ferdi ve hafif silahları kapsadığını hatırlattı. Fırat, Türkiye'nin Kobani'deki savaştan YPG'ye değil IŞİD'e silah desteği verdiği yönünde hayli ciddi ve yaygın iddiaların olduğunu kaydetti. Fırat, Türkiye'deki Kürtlerin Kobani'ye illegal olarak dilah aktardığını söyledi.