Politika
18 Kas 2016 15:42 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:36

AK Parti'nin "cinsel istismar" suçuna ilişkin önergesi

-CHP İstanbul Milletvekili Yedekci:"Lütfen ses çıkarın. Önergeyi geri çeksinler ve bir daha getirmeye cesaret edemesinler"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, "cinsel istismar" suçuna ilişkin önergeye karşı, duyarlı herkesin ses çıkarmasını isteyerek, "Lütfen ses çıkarın bu önergeyi geri çeksinler ve bir daha getirmeye cesaret bile edemesinler." dedi.

Yedekci, düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda dün gece kabul edilen "cinsel istismar" suçuna ilişkin değişiklik önergesi hakkında görüşlerini ifade etti. Vahim bir tabloyla karşı karşıya olduklarını belirten Yedekci, istismarcının, istismar ettiği çocukla evlenmesi durumunda ceza almamasının düzenlendiğini söyledi.

Toplumun ahlaki çöküntüye girmesine sebep olacak, anne baba ve kendini insan hisseden, yüreğinde azıcık vicdan olan herkesin durup düşünmesi ve sorgulaması gereken bir durum yaşandığını kaydeden Yedekci, "Bir hükümet böyle bir önergeye nasıl cesaret edebilir? İstismarla, tecavüzle karşı karşıya kaldığında çocuğun arkasında hissedeceği en büyük güç, devlet ve hükümet olmalı. Çocuğun rızasını aramak nasıl bir anlayışta var? Çocuk ne bilir cinsel istismarı, tecavüzü? Bununla ilgili nasıl bir rızası olabilir? Bunun adı sapıklıktır, sapkınlıktır. Bu sapkınlığın ve sapıklığın topumda genel ve normal oldurulmaya çalışılmasıdır." diye konuştu.

Düzenlemenin karşısında olduklarının altını çizen Yedekci, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İstismara uğrayacak çocukların hep alt gelir gruplarından olabileceğini düşünerek belki de çok önemsemiyorsunuz. Ama çokça yaşanan vaka var. Son 10 yılda 300 binden fazla çocuk istismarı var; bunun 65 bini kız çocuğu, 250 bine yakını ise erkek çocuk. Tablo her geçen gün daha da kötüye itmektedir. Bunu kabul edemeyiz. Bu önerge, dün gece AKP'li 165 milletvekilinin oyuyla geçti. Toplumsal muhalefeti harekete davet ediyorum; bütün anneler, babalar, AKP'deki vicdan sahibi bütün milletvekilleri, duyarlı tüm insanlar, bu konuda duyarlılığınızı gösterin.

Bu ülkede yeşil alanlar, tarihi yapılar, doğal SİT alanlar çarçur edildi, imara açıldı, tarihi ve kültürel değerlerimiz talan edildi. Ses çıkarmadınız. Ayakkabı kutularında paralar çıktı, ses çıkarmadınız. Ama şimdiki durum insan olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir durum. İnsan, kadın, anne olarak sizden rica ediyorum; lütfen ses çıkarın. Çocuklar korkar ses çıkaramaz. En yüksek sesi çıkarın. Bu önergeyi geri çeksinler ve bir daha getirmeye cesaret bile edemesinler. Bir araya gelip güç olabilir ve bunu herkese gösterebiliriz. Pasif bazı eylemlerde de bulunabiliriz. Mesela bugün akşam saat 21.00'de ışıkları açıp kapatabiliriz. Çocuklarımızın bu sapıklıklarla karşı karşıya kalmaması, sapıklıkları yapanların ceza alması, Türkiye'de adalet sisteminin çökmemesi için lütfen en azından bu kez ses verin."