Gündem
02 Şub 2015 22:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

Arınç'ı şaşırtan Fethullah Gülen sorusu! Aman Allah'ım sen aklımı koru!

Yaklaşık 6 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Fethullah Gülen 2013 yılında öldüğü iddia ediliyor" sorusuyla Arınç ile gazeteci arasında ilginç bir diyalog başladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu'nun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin "Fethullah Gülen'in 2013 Eylül ayında öldüğü söyleniyor. Bununla ilgili ciddi duyumlar var. Cemaat cephesinde çok büyük dağılma olacağı endişesiyle bu konunun gündeme getirilmediği söyleniyor. Bu konuyla ilgili bir duyum aldınız mı?" sorusuyla ilginç bir diyalog başladı.

Arınç: Çok şaşırttınız beni. Hani günlerden 1 Nisan olsaydı, herhalde belli bir amaçla soruyosunuz diye düşünecektim. İlk defa sizden duyuyorum, ciddi de bulmuyorum. Ciddisiniz dimi bu sorunuzda?

Gazeteci: Gazetelerde de çıktı.

Arınç: Hangi gazetelerde çıktı?

Gazeteci: Ege'nin sesi

Arınç: Ege'nin Sesi mi? O gazetenin muhabiri misiniz?

Gazeteci: Hayır

Arınç: Böyle bir gazete ilk defa duyuyorum. Yerel bir gazete mi?

Gazeteci: Yıllardır var bu gazete.

Arınç: Haber kaynağınıza bakınca ciddi olmadığını şimdiden hükmettim. Aman yarabbi. Allah'ım aklımızı korusun.
TOPLANTILARA ALINMAYACAK
Fethullah Gülen'in öldüğü iddialarını Bülent Arınç'a soran muhabir Nevin Çelik'in başbakanlık akreditasyonu ve Sarı Basın kartına sahip olmadığı öğrenildi. Muhabir Çelik'in bundan sonraki toplantılara da alınmayacağı bildirildi.