Röportaj
20 Nis 2015 12:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

AK Parti adayı Berat Albayrak Sabah'a konuştu! Hezimete uğrayacaklar!

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı ve Sabah ekonomi yazarı Berat Albayrak: Türkiye'de değişimin, dönüşümün, siyasal ve ekonomik kalkınmanın tek dinamosu hala AK Parti'dir.

AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı ve Sabah ekonomi yazarı Berat Albayrak, Sabah'tan İsa Tatlıcan'a konuştu: Türkiye'de değişimin, dönüşümün, siyasal ve ekonomik kalkınmanın tek dinamosu hâlâ AK Parti'dir. Bu seçimin sonrasındaki siyasi istikrarın devamı her şeyden önemlidir. AK Parti 'Kim ne veriyorsa 5 fazlası' siyasetini tarihe gömmüştür. Bugün bol keseden vaatlerle söylem ortaya koyanların, matematikten de, hesaptan da anlamadıkları ortadadır.

İşte İsa Tatlıcan'ın o röportajından dikkat çeken bölümler:

Türkiye 18. kez milletvekili seçimleri için sandık başına gidiyor. 17-25 Aralık polis-yargı darbesinin ardından iki büyük seçim sınavından başarı ile çıkan AK Parti üçüncü ve en büyük sınavına hazırlanıyor. 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'nin karşısında Paralel suç örgütü, sol liberaller, CHP, Gezi provokatörleri, HDP ve yasa dışı sol örgütlerden oluşan büyük bir koalisyon var. Siyasi ve ekonomik kaos ortamı oluşturmaya ve ülkeyi yönetilemez hale getirmek için bütün güçlerini birleştirerek yoğun bir çaba gösteren bu koalisyona karşı AK Parti iktidarı tek başına mücadele ediyor. Bu siyasi ortamdan çıkışın tek yolu ise Türkiye'nin 50 yıllık hayali olan Başkanlık sisteminden geçiyor. Böyle ağır bir sorumluluk altında 7 Haziran seçimlerine hazırlanan AK Parti güçlü bir aday kadrosu ile seçmenin karşısına çıktı. 3 dönem kuralını getirerek milletvekili kadrosunu yenileyen AK Parti, Türkiye'yi 2023 vizyonuna taşıyacak olan 63'üncü Hükümet'i genç isimlerden oluşturmayı planlıyor. AK Parti'nin genç ve donanımlı milletvekili adayları arasında en dikkat çekici isimlerden biri de uzun yıllar özel sektörde yöneticilik yapan, Sabah Gazetesi ekonomi yazarı Berat Albayrak. Albayrak ile özel sektörden siyasete uzanan kariyerini ve siyasetteki hedeflerini konuştuk.

HİZMET İÇİN GİRDİM

- Uzun yıllar özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra siyasete girme düşüncesi nasıl oluştu?


Fiili olarak çok küçük yaşlarımdan itibaren siyasetin içindeyim esasında. Siyaset her daim hayatımızın önemli bir parçası oldu. Nitekim Türk siyasetinde iz bırakmış bir hareketin öncülerinden olan bir babanın oğlu olarak hep siyasetin içindeydik. Bugün gelinen noktada ise gerek eğitim hayatımda gerek özel sektör tecrübemde edindiğim birikimi milletimize hizmet için kullanmak niyeti ile girdik aktif siyasete... Burada bize güvenerek bu vazifeyi teklif eden partimizin yönetimine de teşekkür ediyorum.

(...)

- İki yıldır Sabah'ta ekonomi yazıları yazdınız. Siyasette de sizi ekonomi alanında mı göreceğiz?

Doğrusu sonuçlarla değil süreçlerle ilgilenmek gerektiğini düşünüyorum. Birikim ve tecrübemizi partimizin üst düzey yönetimi ne yönde kullanmak isterlerse o yönde kullanacağız. Şu anda hepimizin yoğunlaşması gereken husus seçimlerdir. Bunun için de öncelikli sorumluluğumuz 13 yıllık başarı hikâyemizi ve Yeni Türkiye'nin inşasında bundan sonra daha nelerin yapılacağını halkımıza anlatmaktır.

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN...

- Aileniz ve özellikle deneyimli bir gazeteci ve yazar olan babanız Sadık Albayrak siyasete girme kararınızı nasıl karşıladı?


Hepsi olumlu karşıladı. Ama bu süreci 'tebrik'lik değil 'dua'lık bir durum olarak görüyoruz. Ayrıca Sadık Albayrak'ın oğlu olmak bizim için çok büyük bir şereftir. Hayatını inandığı bir davaya adamış bir insanın oğlu olarak çok büyük bir sorumluluk ve vebal duygusuyla büyüdük. Bu bilinçten hareketle kendisinin dua ve tavsiyelerini tabii ki her zaman alıyoruz.