Medya
16 Haz 2017 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:55

Ahmet Taşgetiren sordu: Enis Berberoğlu kararı provokasyon mu?

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü köşesinde, CHP’li Berberoğlu hakkında verilen karara ve sürece ilişkin eleştirilerde bulundu.

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, "Berberoğlu kararı provokasyon mu?" başlıklı bugünkü köşesinde, CHP’li Berberoğlu hakkında verilen karara ve sürece ilişkin eleştirilerde bulundu.

Türkiye'de bir yargı problemi bulunduğu, hukukun ayaklar altına alındığı, Erdoğan'a göre bir yargı sisteminin işlediği, gerçek suçluların değil “FETÖ'cü” damgası vurularak muhalif olan herkesin tırpanlandığı yönündeki söylemleri hatırlatan Taşgetiren, bunların bir propaganda mekanizması olarak uluslararası zeminde bizzat FETÖ tarafından yürütüldüğünü iddia etti ve şunları söyledi: 

"Soru şu:

- Böyle bir propaganda mekanizmasına nasıl malzeme verilecek?

Cevap da belli:

- İşte böyle verilecek.

Normalde bu kararlar “Bağımsız yargı”nın kararı olarak okunmalıdır, ama toplumda herkesin “absürd” diye nitelediği bir karar söz konusu ise durup düşünmek gerekiyor."

"İNSANLAR HUZURUNA ÇIKACAKLARI YARGIÇTAN EMİN DEĞİLLERSE..."

Ne diyelim?

“Berberoğlu'na oh olsun” mu diyelim, yoksa “Ne yapıyoruz biz?” diye tedirgin mi olalım.

Yargıda FETÖ'cü var mı sorusu da soruluyor bugün, başka ideolojik aidiyetler var mı, sorusu da... Ve her aidiyet nasıl etkiliyor kararları?

Hatırlayalım, HSYK tartışmalarında FETÖ'cülük de bir aidiyetti, HSYK'yı onlardan kurtardığı düşünülen Yargıda Birlik grubunun ideolojik bileşenleri de...

Adaletin en yoğun biçimde tartışıldığı günleri yaşıyoruz.

Adaletin bu noktaya gelmesi iyi değil.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Adalet” diye yollara çıkıyor.

Bu yürüyüşün dünyada karşılık bulacağı muhakkak.

İnsanlar, yargılanmak üzere huzuruna çıkacakları yargıçtan emin değillerse ya da elinde silah operasyon yapan emniyet mensuplarından... İş çok sıkıntılı bir noktaya gelmiş demektir.

Tuz kokmamalı."