Polemik & Kulis
24 Nis 2016 13:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:28

Ahmet Sever'den sitem dolu fotoğraf! Ne çok şey anlatıyor!

Ahmet Sever, Facebook hesabından paylaştığı bir fotoğrafta medyadaki baskı üzerine köşesi kapatılan yazarların durumunu işaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile danışmanı olarak yaklaşık 12 yıl çalışan Ahmet Sever, Facebook hesabından paylaştığı bir fotoğrafta medyadaki baskı üzerine köşesi kapatılan yazarların durumunu işaret etti.

"Abdullah Gül ile 12 yıl" adlı kitabı büyük bir ilgi gören Sever, Facebook hesabında paylaştığı fotoğrafın altına şu notu düştü:

“Bu fotoğraf ne çok şey anlatıyor...
Abdullah Gül'ün dış gezilerinden birinde çekilmiş....
Resimdeki gazeteciler soldan sağa:
Fehmi Koru (artık işsiz), Hasan Cemal (artık işsiz), Ergun Babahan (artık işsiz), Nuri Elibol (işine devam ediyor), Mustafa Karaalioğlu (yeni bir gazete çıkarıyor), Mehmet Ali Birand (ne yazık ki kaybettik), Enis Berberoğlu (o şimdi milletvekili), Bilal Çetin (artık işsiz) ve Murat Yetkin (işine devam ediyor)....
Hepsinin (Nuri Elibol) dışında ortak özelliği "sakıncalı ve ambargolu" olmaları...
Merak ediyorsanız ben de işsizim artık…”

Hasan Cemal Milliyet’te yaklaşık 15 yıl boyunca yazdığı köşesi Mart 2013’te kapatıldıktan sonra Mayıs 2013’ten itibaren T24’te yazmaya başladı.

Ergun Babahan, işsiz geçirdiği sürenin ardından Özgür Düşünce gazetesinde yazmaya başladı. 
Fehmi Koru, 17-25 Aralık operasyonları sürecine kadar Star gazetesinde yazıyordu. 11 Temmuz 2014'te Star gazetesinden ayrılarak Habertürk'e transfer olan Koru'nun buradaki yazıları 18 ay sürdü. Habertürk, 12 Ocak 2016'da Fehmi Koru'nun yazılarına son verdi.