Medya
28 Kas 2016 10:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:41

Ahmet Kekeç'ten bomba Can Dündar iddiası: Öcalan gibi gizli servis operasyonuyla getirilecek!

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Can Dündar'ın Öcalan gibi gizli servis operasyonuyla kaçırılıp Türkiye'ye getirileceğini iddia etti

Can Dündar'ın Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'yi gazeteciler için bir cehenneme benzetmesiyle ilgili tartışma sürüyor.

Star gazetesi yazarı Ahmet kekeç, Can Dündar'ın o sözlerinine, John Le Carre’nin “Soğuktan Gelen Casus”romanından esinlenerek "Cehennemden kaçan casus" dedi.

“Soğuktan Gelen Casus” romanının, “casusiye” tabir edilen türün en başarılı, en etkileyici örneklerinden biri olduğunu belirten Ahmet Kekeç, Can Dündar'ın, "Açığa çıkacağı anlaşılınca (çünkü karşı tarafa çalışan bir “köstebek”ti), kendisini uyutanlar aracılığıyla önce cezaevinden kurtarıldığını, sonra yurtdışına kaçırıldığını" yazdı.

Kekeç yazısının sonunda dikkat çeken bir iddiada bulundu: "Öcalan nasıl derdest edilip Türkiye’ye getirildiyse, bir gizli servis operasyonuyla kaçırılıp “cehennem” addettiği ülkeye getirilecek, yargılanacaktır!"

İşte Ahmet Kekeç'in yazısının ilgili bölümü:

Bizimki (bu yazıya konu olan zat), “soğuk”tan değil ama daha beter bir yerden, “cehennem”den geldiğini söylüyor.

Hayır, öldürülmedi...

Sadece “açığa çıktı.”

Daha doğrusu, açığa çıkacağı anlaşılınca (çünkü karşı tarafa çalışan bir “köstebek”ti), kendisini uyutanlar aracılığıyla önce cezaevinden kurtarıldı, sonra yurtdışına kaçırıldı.

Cumhuriyet gazetesini FETÖ-PKKçizgisine çeken gazeteciden söz ediyorum.

Başat görevi, Türkiye’yi “teröre destek veren ülkeler”listesine sokmaktı.

Bu amaçla, FETÖ’nün MİT TIR’ları baskınında elde ettiği görüntüleri yayınladı ve “Türkiye’nin DEAŞ’a silah gönderdiğini”öne sürdü.

Hakkında gizlilik kararı bulunan görüntüleri ve “top secret”bilgileri yayınlamak suçtu. Üzerinde tezvirat yapmak ve algı oluşturmaya çalışmak da “casusluk”faaliyetine giriyordu.

Bu yüzden hakkında (doğal olarak)“casusluk soruşturması”açıldı, tutuklandı, yargılandıveAnayasa Mahkemesi’nin son derece tuhaf kararıyla (tutuksuz yargılanmak üzere) salıverildi. (Soruşturma savcısının, “Türkiye’nin DEAŞ’a silah gönderdiğine ilişkin kanıtınız var mı?”sorusuna “hayır”cevabını vermişti. Şimdi, tescilli bir yalancı olarak, hiçbir kanıta ihtiyaç duymadan aynı iddiaları yabancı gazetelere tekrarlıyor.)

Salıverilmesinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın temasları etkili olmuş mudur? Hani, “Yahudi değilim ama Siyonist’im”diyen Joe Biden...

Bunun cevabını “gizli servis”ve bağımsız yargımız verecek.

Joe Biden, çünkü, sadece bu zat için Türkiye’ye gelmiştir.

Düzenlediği dar çerçeveli basın toplantısında “Can Dündar’ı kurtarmak için buralara geldiğini”söylemiştir.

Bu bilgiyi Kadri Gürsel’in ve o dar çerçeveli basın toplantısına katılan “yerli”gazetecilerin yazdıklarından teyit edebilirsiniz. Biden’ın gelişiyle “Can Dündar’a özgürlük kapılarının açılacağını”yazmışlardır.

Can Dündar’a yönelik “sahte suikast”e de bu nazarla bakmanız gerekiyor.

Çünkübu suikast, bir soruya cevap elde etmeküzere düzenlenmiştir.

Suikastçinin, “Erdoğan’ın Can Dündar’ı hedef gösteren açıklamalarından sonra mı bu suikaste karar verdiniz?”sorusuna verdiği “evet”cevabı, bir kurguyu ve imaj çalışmasını açığa çıkarmıştır; “Baskı gören gazeteci”imajından sonra, “Erdoğan’ın emriyle öldürülmek istenen gazeteci”imajı...

Can Dündar, kaçırıldığı Batı kampında artık devlet başkanlarının saraylarında ağırlanıyor, ödüllere boğuluyor, hemşerilik beratlarıyla taltif ediliyor, Alman pasaportuyla ve “üst düzey koruma”yla seyahat ediyor.

Canı sıkıldıkça da, “cehennemden kaçtım”türünden açıklamalar yapıyor.

Hakkında yakalama kararı var ama bunun bir şey ifade ettiğini düşünmüyorum.

Can Dündar artık “adli”bir vaka değil.

Bir “istihbarat”konusu...

Öcalannasıl derdest edilip Türkiye’ye getirildiyse, bir gizli servis operasyonuyla kaçırılıp “cehennem”addettiği ülkeye getirilecek, yargılanacaktır!