Polemik & Kulis
27 Mayıs 2015 18:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Ahmet Kekeç Selvi'yi topa tuttu: "Terbiyesizlik yaptın Abdülkadir!"

Star yazarı Ahmet Kekeç, Ethem Sancak'ı eleştiren Abdulkadir Selvi’yi köşesinde sert dille eleştirdi.

Medya Muharebesi programında Kerem Koçin'in "Patron kalemi misiniz?" sorusunu yanıtlayan Kekeç, Selvi'nin kendi zarafetine yakışmayan bir üslup kullandığını söyleyerek çok sert eleştirilerde bulundu.
Kekeç "Herkes bir patronun gazetesinde çalışıyor. Abdülkadir Selvi'de bir patronun gazetesinde çalışıyor. Bir TV'de program yapıyor. Ben Selvi ile ilgili bir yazı yazdım, onun zarafetli, nazik, düzgün bir insan olduğunu yazdım. Bu niteliklere sahip olduğu içinde bu açıklamaları kendine yakıştıramadım. Nedir onlar? İnsanları eleştirebilirsiniz, bazı tutumlarını yanlış bulabilirsiniz ama insanları ihanetle itham etmek onlara davayı satacak demek, bu çok şık bir ifade değil terbiyesizlik yapmayı tercih etti. Kendi zerafetine yakışmayacak bir üslup kullandı" dedi.

TERBİYESİZLEŞMEDEN CEVAP VER

Abdülkadir Selvi'nin terbiyesizlik yaptığını söyleyen Kekeç "Selvi'ye bu konuda yöneltilmiş hiçbir eleştiri yok. Hatta ima dahi yok. Abdulkadir Selvi'nin de burada üzerine düşen terbiyesizlik yapmadan bunu doğru düzgün açıklaması gerekiyor. Benim itirazlarıma doğru düzgün karşılık vermesi gerekiyor" diye konuştu.

O KILICI CNN'İN CİVARINDA GEZDİREBİLİR MİSİN?

Sen bana ettiğin terbiyesizlikten dolayı özür dilemek zorundasın diyen Kekeç, "Bu çok çok ayıp bir şey 'patronun kalemi' demek. Sen ne hakla insanların üzerinden böyle bir şeye kalkışırsın. 'İslamın kılıcı doğrultacak' demiş bu kılıç niye bu mahallede dolaşıyor. Neden CNN'de dolaşmıyor. Neden oralarda dolaştırmıyorsun? Niye Aydın Doğan ile ilgili senin bir tek cümleni hatırlamıyoruz. Uğruna savaştığın Tayyip Erdoğan ile ilgili çok şerefsizce, terbiyesizce yazılar yazılıyor, manşetler atılıyor. Mursi'nin akıbeti ile tehdit ediliyor. Menderes'in sonuyla tehdit ediliyor. Sen bunlara neden tek satır cevap vermiyorsun? Bu sana yakışmadı diyen Ahmet Kekeç'e hakaret ediyorsun. Niye Aydın Doğan'ın medyasıyla ilgili olumsuz bir şey duymuyoruz senden? Bu benim hak ettiğim şey değil. Benim Ethem Sancak'ı eleştirdiğim kadar sen Aydın Doğan'ı eleştiriyor musun?" şeklinde konuştu.

TERBİYESİZLİK YAPIYORSUN, AHLAK DAİRESİNDE İNSAN GİBİ CEVAP VER

Abdülkadir Selvi mantığından bakarak diyorum ki ' Yarın Erdoğan'ın ayağı tökezlediğinde sen soluğu CNN Türk'te alacaksın' bu doğru, vicdanlı, ahlaklı bir suçlama olur mu?
Sen ağabey dediğin insana bu terbiyesizliği yapıyorsun 'elinde İslamın kılıcı terbiyesizce dalıyorsun.'
Ben CNN Türk'e çıkmam. En az 30-40 davet almışımdır CNN'den şu son iki yılda ama ben CNN'e asla çıkmam. Bu benim prensibimdir.

Ethem bey ile ben 8 yıldır çalışıyorum. Onu aramam, randevu talep etmem, onunla görüşmek için ölmem yani diyemem ben bunu benim yapıma uygun değil. Ethem beyde beni arayıp şu konuda yazı yazar mısın diyecek bir adam değil zaten. Yani Abdülkadir Selvi ne demeye çalışıyor, patronun kalemi derken bir defa haksızlık yapıyor. Selvi'ye itirazlarım hala geçerlidir. Tırnak içinde söylüyorum terbiyesizleşmeden, insan gibi, ahlak dairesinde bunlara cevap vermesi gerekiyor.

ABDÜLKADİR SELVİ NE DEMİŞTİ?

Abdulkadir Selvi, Star gazetesinde "Çok Ayıp Abdülkadir" başlıklı bir yazı kaleme alan ve Uzay Haber ekranlarında kendisine sert ifadelerle yüklenen Ahmet Kekeç'e twitter üzerinden mesaj göndermiş ve "Patron Kalemleri" suçlamasında bulunmuştu.













SELVİ NE YAZMIŞTI?

"Yarın geç olmadan uyarayım istedim" başlıklı yazısında Selvi, Ethem Sancak'ın Mevlana ve Şems benzetmesi için edep dışı demiş ve şöyle yazmıştı:

”Erdoğan için diyorum ki ona; anam, babam, eşim çocuklarım feda olsun” denilebiliyor.
Yetinilmiyor. “Solculuk dönemimde Mevlânâ ile Şems'in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilâhî aşk iki erkek arasında olabiliyor”

"YARIN GEÇ OLMADAN UYARAYIM İSTEDİM"

Bu tür açıklamaların gönül köprülerine zarar verdiğini yazan Selvi, yazısını uyarılarda bulunarak tamamlamıştı:
Ayağı tökezlediğinde Erdoğan'ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır. Özal'da, Çiller'de görmedik mi? Yeni efendiler bulunca sırtından hançerlediler. Menderes, Yassıada'da soyadını verdiği Ethem Menderes'in günlüklerinden yargılandı.

Erdoğan da, AK Parti de, Davutoğlu da bu ülke için gerekli.

Lütfen küçük menfaatleriniz uğruna Erdoğan'a kıymayın efendiler!
Yarın geç olmadan uyarayım istedim."

"ÇOK AYIP ABDÜLKADİR"

Bugün Star'daki köşesinde "Kimseyle rekabet etmiyorum. "Polemik yapayım" diye de ölmüyorum. Dolayısıyla, "Yandaşlar birbirine girdi, Erdoğan'ı paylaşamıyorlar" diye erken umuda kapılmayın." diyerek sözünü tamamlayan Ahmet Kekeç  ise, yazısının başlığında "Çok Ayıp Abdülkadir" diyerek Selvi'nin patronu Ethem Sancak için yazdıklarını eleştirdi:

"Abdülkadir Selvi'nin, "Ethem Menderes gibi olacaklar, davayı satacaklar" dediği kişilerle ilgili bir hüküm cümlesi kuramam. Bunun yanlış ve haksız olacağını düşünürüm. (...)

Selvi, abartılı benzetmelerin ve sevgi gösterilerinin Erdoğan'a zarar verdiğini düşünüyor. Olabilir. Bunu "genel bir esas" sayarsak, öyledir. Her türlü abartılı söz, davranış ve maksadının dışında yorumlanabilecek "övgü cümlesi" için bunu söyleyebiliriz.

Ama Selvi daha da ileri gidiyor, abartılı benzetme ve sevgi gösterisinde bulunan kişilerin (özellikle iki isimden söz ediyor) hem Erdoğan'a zarar verdiklerini, hem de bu tutumlarıyla davayı satmaya namzet bir görüntü ortaya koyduklarını söylüyor. (...)

Benim itirazım, "hakkaniyetli" bir yazar olarak tanıdığımız Selvi'nin "Bunlar yarın davayı satacak" şeklindeki "ayıp" ve hakkaniyet gözetmeyen tutumuna.
Ki, gerçekten de çok ayıp bir tutum bu!"

SELVİ'YE BİR DESTEK DE ELİF ÇAKIR'DAN

Selvi'nin yazısında çok şiddetli bir destek ise Gazeteci Elif Çakır'dan geldi. Geçtiğimiz hafta, Ethem Sancak'ın Erdoğan için söylediği "gördükçe de aşık oldum" açıklamasının üzerine "'Aşktı' 'Mermiydi'... Bütün bu şuursuzluklar bir kabus olsun Allah'ım.. Uyanalım ve kötü kabustu diyelim..." tweeti ile şuursuzluk benzetmesini yapan Çakır, bugün de yine Twitter'da Selvi'ye destek verdi ve ekledi: "Hadi çıkın televizyonlara beni de "paralel" ilan edin!"