Medya
24 Eyl 2016 11:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

Ahmet Kekeç Hürriyet yazarıyla dalga geçti: Ertuğrul Özkök olmuşsun ama...

Star yazarı, Ertuğrul Özkök'ün Sultan Abdülhamid hakkındaki yazısına "Yılmaz Özdil'den öğrendim ki..." diye başlamasıyla fena dalga geçti...

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Sultan Abdülhamit tartışmalarına katıldığı yazısında, Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'den öğrendiğini söylediği Abdülhamit'in ülkede ilk rakı fabrikasını kuran kişi olmasını gündeme getirdi.

Özkök'ün bu yazısına Star yazarı Ahmet Kekeç'ten alaya alan, dalga geçen ve yol gösteren bir cevap geldi.

Ahmet Kekeç, Özkök'e, "Okur-yazar birisin, hala yazıya 'Yılmaz Özdil'den öğrendim ki.." diye başlıyorsun" dedi ve Abdülhamit'le ilgili basit bir google aramasıyla öğrenebileceği Abdülhamit özelliklerini anlattı.

ÖĞRENDİKLERİN MATAH ŞEYLER OLSA...

"Sen Ertuğrul Özkök olmuşsun, uzun süre memleketin en bilinir gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapmışsın, akademik bir titre sahipsin, “okur-yazar” denildiğinde akla gelebilecek ilk isimlerden birisin, hâlâ bir yazıya “Yılmaz Özdil’den öğrendim ki...” diye başlıyorsun!" diyen Ahmet Kekeç, "Hani, öğrendiklerin de matah şeyler olsa..." iğnelemesi yaptı.

ABDÜLHAMİD NEFRETİNİZİN NEDENİ NEDİR?

Yılmaz Özdil'den öğrendiği şeyin, Türkiye'de ilk rakı fabrikasının Sultan Abdülhamit zamanında açılmış olması olduğunu hatırlatan Kekeç, Ertuğrul Özkök'e, Sultan Abdülhamit'in hayata geçirdiği ilkleri tek tek anlattı.

İşte Kekeç'in yazısından o bölüm:
"Madem Abdülhamid’in rakı fabrikası kuracak kadar ileri bir telakkiye sahip olduğunu düşünüyorsunuz, bir asırdır dinmeyen nefretinizin nedeni nedir?" diye soran Ahmet Kekeç'in Abdülhamit'in ilklerini öğrettiği bölüm şöyle:

ABDÜLHAMİD'İN İLERİCİLİĞİ RAKI FABRİKASI AÇMAKLA SINIRLI DEĞİL Kİ!..

Sultan Abdülhamid’in “ilerici” uygulamaları sadece rakı ve bira fabrikası açmakla sınırlı değil ki...
İlk çocuk hastanesini de o kurdu.
İlk kadın hastanesini...
İlk askeri hastaneyi...
İlk müzeyi...
İlk güzel sanatlar akademisini...
Bununla kalmadı. Eğitimi modernleştirdi. (Buna harp okullarındaki eğitim dâhildir.)
İlk arkeoloji yasasını çıkarttı.
İlk arkeolojik kazıyı (hem de kendi kesesinden) finanse etti..."