Gündem
19 Eyl 2014 12:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Ahmet Kekeç Fatih Altaylı'yı topa tuttu: Yeteneksiz adam!

Fatih Altaylı için "yeteneksiz bir adamsın" diye çıkışan Kekeç, Altaylı'yı Yılmaz Özdil ile karşılaştırdı.

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç katıldığı programda Fatih Altaylı'ya yüklendi.24 TV'de yayınlanan Günün Manşeti programına konuk olan ve Murat Çiçek'in sorularını yanıtlayan Kekeç,Habertürk'teki meslektaşı Altaylı'yı topa tuttu.

Fatih Altaylı'ya "yeteneksiz bir adamsın" diye çıkışan Kekeç, Altaylı'yı Yılmaz Özdil ile karşılaştırdı. "Özdil ahlak dışı yazarlığı düstur edinmişti ama retoriği iyi yapıyordu, Altaylı ise beceremiyor" yorumu yapan Kekeç, "Yeteneksiz bir adamsın bu işten vazgeç" demeyi de ihmal etmedi.

Murat Çiçek: Sabah gazetesinin haberine göre diyor Altaylı, "Mahçup hali buysa, mahçup olmayan halinden insan ürküyor" gibi bir şey demiş. Bir, bu senin yazdığın gazetede de çıktı. Havuz medyasına filan konuştu diye haberin kendisini de aşağılamaya çalışıyor. "En yalnız ülke Kuzey Kore'de insanlar açlıktan birbirini yemezdi" diyor. Ayriyetten insanlar Kuzey Kore'de açlıktan birbirini yemiyor… Bu da ayrı bir tezvirat ama tüm bunların yazmış olduğu şeyler bir damarı yakalamışlar.

Ahmet Kekeç: Kötülük üretiyor sadece…

Murat Çiçek: Altaylı bu damarı yakalamış… Bir dönem Hürriyet'in bir yazarı vardı ayrıldı sonra…

Ahmet Kekeç: Özdil…

Murat Çiçek: Yozdil diye bilinen… Oradan boşalan, o o damarı çok iyi besliyordu. Yazmış olduğu, birbiriyle alakasız şeyleri şeklen birleştiriyordu. Yalan yanlış tezvirat koymayı da yapan yazarın boşalttığı yeri dolduruyor.

Ahmet Kekeç: Ama şimdi şöyle bir şey var. Diyelim ki iki türlü yazar var. Biri bilgiye dayalı şeyler yazıyor. En azından yazdığı şeyleri test edebiliyorsun bir de retorik yapanlar var. Tamam da kardeşim sen retorik yapıyorsun, güya tersten çakıyorsun filan ama, yeteneksiz bir adamsın abi. Böyle bir durum var. Sen bunu yapamıyorsun. Az önce ismini zikrettiğin şahıs, kötü de olsa, bunu yapabilyordu.

Murat Çiçek: Cengiz Çandar mı?

Ahmet Kekeç: Hayır hayır. Yılmaz Özdil'den bahsediyorum.  Kendisini okutma becerisine sahip bu adam.  Tırnak içinde söylüyorum "ahlak dışı" yazarlık şeyini düstur edinmiş yapıyor.  Ama bunu iyi yapıyor. Sen bunu da yapamıyorsun. Yeteneksiz bir adamsın yapma bize bunu. Yeteneksiz bir adamsın bu işten vazgeç. Retorik yapma, bırak…