Medya
22 Şub 2017 14:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:30

Ahmet Kekeç "eleştiri" yapayım derken fena çuvalladı!

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, CHP’nin referandum kampanyasını “eleştireyim” derken, deyim yerindeyse 'çuvalladı"

Türkiye’deki Başkanlık referandumuyla birlikte “No” isimli film de gündeme oturdu. Şilili yazar Antonio Skarmetá’nın “El Plebiscito Pablo Larrain” adlı oyunundan romana dönüştürdüğü hikaye, Pablo Larrian'ın “No” ismiyle sinemaya uyarlandı ve 2012’nin en iyi filmlerinden olmuştu. Filmde sosyalist Salvador Allende’yi darbe ile 1973 yılında deviren diktatör Augusto Pinochet’in, 1988 yılında yaptığı referandumda nasıl yenildiği ve “Hayır” kampanyasının nasıl yapıldığı anlatılıyor.

Türkiye’de Başkanlık referandumu takviminin açıklanmasıyla birlikte “No” filmi de gündeme geldi. Filmde René Saavedra isimli kurgusal karakter “Hayır” kampanyasını şekillendiren bir reklamcı.

CHP Gençlik kolları ise, Şili'de diktatör Augusto Pinochet'yi deviren 'hayır' kampanyasının yaratıcısı Eugenio Garcia Ferrada’yı Türkiye’ye davet etti.

İşte Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, bugünkü köşesinde CHP’nin bu davetini “eleştireyim” derken çuvalladı.

Ahmet Kekeç, CHP’nin “Hayır” kampanyasına yönelik eleştirilerini sıraladıktan sonra yazısını şöyle bitirdi:

“Şili’deki kampanyayı yürüten kişi Francisco Garcia Ferrada değil, René Saavedra’ydı. Yanlış kişiyi çağırmışlar.

İlk kez, “akıllıca” ve “zekâ ürünü” dedirtecek bir iş yapıyorlar, onu da akılsızlıklarından yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar.”

FİLM KARAKTERİNİ GERÇEK SANDI

Ahmet Kekeç’in “doğru” kişi dediği René Saavedra, “No” filmindeki kurgusal bir karakter. Yani Ahmet Kekeç, CHP’yi, olmayan birini çağırmadıkları için “akılsızlıklarından yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar” diye eleştiriyor.

Belli ki Ahmet Kekeç, Şili’deki referandum sürecini ya bilmiyor ya da izlediği filmlerdeki karakterleri aynı zamanda gerçek hayatta da var sanıyor.