Medya
20 Tem 2017 08:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:00

Ahmet Kekeç, Cumhuriyet'in hangi haberine kızdı? "Yerim sizin nesnelliğinizi de objektifliğinizi de!"

Cumhuriyet gazetesi o röportajı aynen yayınlayıp hiç eleştirmeyince Star yazarı Ahmet Kekeç'ten peş peşe sorular geldi.

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Cumhuriyet gazetesinin Fethullah Gülen'in darbeci Sisi'ye yakın Mısır gazetesine verdiği röportajı hiç eleştirmeden haberleştirmesi üzerine "Yerim sizin nesnelliğinizi de objektifliğinizi de" dedi.

Gülen'in "Darbeyi ulusalcı-laik bir kesim yapmış olabilir” sözleri hatırlatan Ahmet Kekeç, "Ulusalcı-laik gazete Cumhuriyet de, hiçbir sıfat, hiçbir tanımlama, hiçbir suçlayıcı ifade kullanmadan, bu cümleyi 'olduğu gibi' başlığa çıkarıyor" ifadelerini kullandı.

HİKMET ÇETİNKAYA NEREDE?

"Utanmasalar, 'hoca efendi' diyecekler" diyen Ahmet Kekeç, yıllarca Gülen aleyhine yazılar yazan Cumhuriyet gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya'yı aradı satırlarında:

"Hikmet Çetinkaya nerede? Bir zamanlar nerdeyse 'cemaat'siz cümle kuramayan, 'din baronları'nın en sıkı temsilcisinin Fethullah Gülen olduğunu söyleyen, konu hakkında mebzul miktar makale ve kitap yazmış Hikmet Çetinkaya nerede?"

İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay'ın tutuklanma süreçlerini hatırlatan Ahmet Kekeç, yazısını da şu "hamiş" notuyla bitirdi:

HAMİŞ

FETÖ’nün “hizmet” ve “cemaat” diye anıldığı dönemlerde saplantı halinde peş peşe Gülen aleyhtarı kitaplar yazan Hikmet Çetinkaya bir sabah “hidayetle” uyandı, darbeye kalkışacak kadar gözünü karartmış FETÖ’nün terör örgütü sayılamayacağını söyledi. Bu sözler, Zaman gazetesinin manşetini süsledi. Unutulmasın!