Televizyon
01 Mayıs 2018 21:44 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:11

Ahmet Hakan'ın ardından Kanal D'den bir ayrılık daha! Hangi üst düzey isim görevi bıraktı? (Medyaradar/Özel)

Ahmet Hakan'ın Kanal D ile yollarını ayırmasının ardından bir ayrılık haberi daha geldi.

Ahmet Hakan, Doğan Medya'nın Demirören Holding'e satışının ardından Kanal D Ana Haber Bülteni sunuculuğunu bu akşam yaptığı konuşmayla noktaladı.

Ahmet Hakan'ın ardından Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar da, bugün görevinden ayrıldı.

Kanal D'ye 2007 yılında Haber Müdürü olarak CNN Türk'ten geçiş yapan Sarılar Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini 10 yıldır yürütüyordu.

Süleyman Sarılar kimdir?

1964 yılında Konya’nın Çumra ilçesinde doğru. İlkokuldan sonra 5 yıl İmam Hatip'te okudu. Akabinde Çumra Cumhuriyet Lisesi'ne gitti. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okumaya başladı. Üniversiteyi bitirdiği yıl Anadolu Ajansı'nda (AA) çalışmaya başladı.

1,5 yıl sonra Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışmaya başladı. 1990'da Cumhuriyet Gazetesi'nde yaşanan ayrışmada gazeteden ayrıldı. 1999 yılına kadar Hürriyet Gazetesi'nde çalıştı.

Hürriyet dönemi sonrası televizyon sektörüne geçen Sarılar TV 8'in kuruluşunda yer aldı. Daha sonra Hürriyet'e döndü. Kısa bir süre Star TV'de Haber Müdürlüğü yapan Sarılar daha sonra CNN Türk'etransfer oldu. Mehmet Ali Birand ile her gün yayınlanan Manşet programını hazırladı. 2007 yılında Kanal D'ye Haber Müdürü olarak geçti. 2008’de Kanal D Genel Yayın Yönetmeni oldu.