Medya
21 Mayıs 2017 09:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:42

Ahmet Hakan'dan operasyona tepki: Sözcü var ya Sözcü... Acayip FETÖ’cüydü!

Sözcü'ye yapılan operasyona Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan tepki geldi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Sözcü’nün, imtiyaz sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 4 çalışanı hakkında verilen gözaltı kararına tepki gösterdi; Sözcü var ya Sözcü, çok acayip FETÖ’cüydü. Hem de çok acayip" dedi.

Ahmet Hakan'ın "Sözcü var ya Sözcü... Acayip FETÖ’cüydü!" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Uğur Dündar var ya Uğur Dündar

*

“Cemaat devlete sızmış, buna kargalar güler” diyor, senede iki kez Pensilvanya’ya gidiyor, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nda Mustafa Armağan’la beraber görev yapıyor, Hüseyin Gülerce’yi fena halde kıskanıyordu.

*

Emin Çölaşan var ya Emin Çölaşan...

*

Fetullah Gülen’i çok seviyor, Gülen’den “FETO” diye söz edenlere “Terbiyeni takın! Fetullah Gülen’e FETO diyemezsin! Hocaefendi diyeceksin!” falan diye fırça çekiyor, Abant Toplantıları’nı hiç kaçırmıyor, himmetçilik yapıyordu.


*

Soner Yalçın var ya Soner Yalçın...

*

FETÖ’cü savcı ve polis şefleriyle al takke ver külah ilişkisine giriyor, ekranlardan sağa sola “Alayınız tutuklanacaksınız! Alayınız tutuklanacaksınız! Hahaha!” falan diye höykürerek tehditler yağdırıyor, Bankasya’dan kredi çekip yalı alıyordu.

*

Yılmaz Özdil var ya Yılmaz Özdil...

*

Her öğün maklube yiyor, yakın arkadaşlarını “şakirt” diye çağırıyor, cemaat ile hükümetin arasını açmaya çalışanlar için “fitneci” diyor, Türkçe Olimpiyatları’nın ardından destanlar yazıyordu.

*

Necati Doğru var ya Necati Doğru...

*

Afrika’da açılan Türk okullarına selam duruyor, Fetullahçı işadamlarının dünyayı fethettiğini yazıyor, Fetullah Gülen öncülüğünde Anadolu sermayesinin büyük bir şahlanış içine girdiğine dair analizler patlatıyordu.

*

Saygı Öztürk var ya Saygı Öztürk...

*

Fetullah’ın askeri vesayeti geriletme operasyonlarının gönüllü taşeronluğunu yapıyor, Fetullahçıların yürüttüğü Ergenekon ve Balyoz operasyonlarını öven kitaplar yazıyor, bu yolla yolunu buluyor da buluyordu.

*

Bekir Coşkun var ya Bekir Coşkun...

*

Hocaefendi’nin hayvan sevgisini anlata anlata bitiremiyor, Hocaefendi’nin bir sineğin ardından döktüğü gözyaşlarının destanını yazıyor, “Karakaşlım, karagözlüm, gel artık Pensilvanya’dan” falan diye şiirler döktürüyordu.

*

Kısacası...

Sözcü var ya Sözcü...

Çok acayip FETÖ’cüydü.

Hem de çok acayip!