Medya
27 Kas 2015 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Ahmet Hakan'dan isimsiz yazı! 'Vatanseverlik işte böyle bir şeydir!'

Vatanseverlik işte böyle bir şeydir" başlıklı yazısında Ahmet Hakan, eleştiri yağmuruna tuttu

"Vatanseverlik işte böyle bir şeydir" başlıklı yazısında Ahmet Hakan, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına hiç değinmeden, hiç isim vermeden, sadece "Devleti yönetenlerin attıkları yanlış adımlara yanlış deme cesaretini göstererek vatana en büyük iyiliği yapanlara ise vatan haini denmez, VATANSEVER denir." diyerek ilginç bir yazı kaleme aldı.

Ahmet Hakan'ın Vatansever olmanın hangi durumda nasıl tepki vermek olduğunu yazdığı yazısı şöyle:


DEVLETİ yönetenler, İsrail'i ilk tanıyan/Cezayir'i son tanıyan olduklarında...
VATANSEVERLER, “Bu yapılan çok doğrudur, yaşasın devletimizi yönetenler” demezler, “Bu yaptığınız çok ayıptır ey devleti yönetenler! Vatanımızın onurunu ayaklar altına aldınız” derler.
*

Devleti yönetenler, Kore’ye asker gönderme kararı aldığında...
VATANSEVERLER, “Devletimiz kararı vermişse bize düşen kesin itaat etmektir” demezler, hiç çekinmeden ve yürekli bir şekilde “Mehmetçiğin Kore’de ne işi var” diye sorarlar.

*

Devleti yönetenler, Suriye içsavaşına bodoslama daldığında...
VATANSEVERLER, “Devletimizi yönetenler her şeyin en iyisini bilirler, bize de susmak düşer” demezler, alınan kararı sonuna kadar sorgulayıp tartışırlar.

*

Devleti yönetenler, bütün komşu ülkeleri “düşman” kategorisinde değerlendirdiğinde...

VATANSEVERLER, “Devletim düşman bellediyse vardır bir hikmeti” demezler, “Acaba farklı bir yaklaşım mümkün değil mi? Acaba düşmanlık yerine dostluk geçerli olamaz mı?” meselesini gündeme getirirler.

*

Devleti yönetenler, güvenlik politikalarıyla ve silah gücüyle Türkiye’nin bir bölgesini hizaya getirmeye kalkıştıklarında...

VATANSEVERLER, “Devletimin yaptığına katılmıyorum ama bütünlüğü bozmamak adına sesimi çıkarmıyorum” demezler, vatanının geleceği ve selameti için doğru bildiklerini yılmadan ve korkmadan söylerler.

*

Devleti yönetenler, Filistin’e kayıtsız kaldıklarında...

VATANSEVERLER, “Madem devletimizin kararı bu... Bize de kayıtsız kalmak yakışır” demezler, “Filistin’e kayıtsız kalma ey devlet” diye ayağa kalkarlar.

*

Boşnaklara soykırım yapılırken devleti yönetenler arkalarını döndüğünde...

VATANSEVERLER, “Devletimiz her şeyin en doğrusunu bilir” demezler, “Bosna’ya sahip çık ey devlet” diye haykırırlar.

*

Devleti yönetenler, Irak’ı işgal edecek olan ABD ordusuna ülke topraklarını açmaya kalkıştıklarında...

VATANSEVERLER, “bravo, yaşa, var ol” diye alkışı basmazlar, bu kararın vatana yararlarını ya da zararlarını bütün açıklığıyla tartışırlar.

*

Türkiye’yi yönetenler bir Rus uçağının düşürülmesine yol açtıklarında...

VATANSEVERLER, “Devletimiz en doğrusunu yapmıştır” demezler, bunun nelere yol açabileceğini enine boyuna tartışırlar, vatanlarının ve milletlerinin başının yok yere belaya girmesini istemezler.

*

Kısacası...

Devleti yönetenlerin attıkları her adımı yanlış da olsa alkışlayarak vatana en büyük kötülüğü yapanlara vatansever denmez, VATANSEVMEZ denir.

Devleti yönetenlerin attıkları yanlış adımlara yanlış deme cesaretini göstererek vatana en büyük iyiliği yapanlara ise vatan haini denmez, VATANSEVER denir.

AHMET HAKAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN