Gündem
05 Eki 2015 14:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Ahmet Hakan'a saldırıyı protestoya TGC ve TGS neden katılmadı?

Ahmet Hakan'a yapılan saldırı Tünel'den Galatasaray Meydanı'na yapılan yürüyüşle protesto edilmişti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın darp edilmesini protesto edildiği yürüyüşe katılmama nedeninin örgüt içi çekişmeler olduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet’in “Duvar Yazıları” bölümünde yer alan haberde, Tünel'den Galatasaray Meydanı'na 3 Ekim'de yapılan yürüyüşe Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın da katılmadığı hatırlatılarak “İktidar baskısına daha açık Anadolu derneklerinin gelmesi, buna karşılık İstanbul örgütlerinin gelmemesi dikkat çekiciydi” denildi.

Cumhuriyet gazetesinin bugünkü (5 Ekim 2015) nüshasında yayımlanan haber şöyle:

Ahmet Hakan’a saldırıyı protesto için İstanbul’da cumartesi günü düzenlenen yürüyüşte 12 meslek örgütü vardı.

Basın Konseyi öncülüğündeki gösteriye, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Ankara Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Afyon Gazeteciler Cemiyeti, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti, Foto Muhabirleri Derneği, Spor Yazarları Derneği, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Pen Türkiye Merkezi, Haber Sen, Alanya Gazeteciler Cemiyeti destek verdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na Türkiye genelinde 73, Azerbaycan’da 4, KKTC’de 3 olmak üzere 80 meslek örgütünün üye olduğunu da hatırlatalım.

Ancak gösteriye Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası örgüt olarak katılmak istemediler.

Özellikle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin, örgüt çekişmesi nedeniyle bu gösteriyi boykot ettiği iddia edildi. Böyle bir günde, böyle bir çıkış, şaşırtıcıydı.

İktidar baskısına daha açık Anadolu derneklerinin gelmesi, buna karşılık İstanbul örgütlerinin gelmemesi dikkat çekiciydi.

Neyse ki, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hürriyet yazarı Vahap Munyar, kişisel olarak gösteriye katıldı da durumu kurtardı.