Gündem
05 Eki 2015 12:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:55

Ahmet Hakan'a saldırı kafede planlanmış!

Saldırı şüpheli eski özel harekatçının kafesinde planlanmış, şüpheli Soner Arık, Hakan'ın evi ve kanal önünde keşif yapmış.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun’a yönelik Nişantaşı'ndaki evinin önünde gerçekleştirilen saldırının ardından gözaltına alınan ve tutuklamaya sevkedilen 7 şüpheliden yalnızca Ahmet Şengüler tutuklandı. Sonradan gözaltına alınan ve serbest bırakılan 3 kişiden eski bir özel harekat polisi Yahya Kemal Gezer'in 1992'de Çiftehavuzlar’da DHKP-C üyesi 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davada Susurluk davası sanıklarından Ayhan Çarkın ve İbrahim Şahin'le yargılanıp beraat ettiği ortaya çıktı. Serbest bırakıldıktan sonra mahkemede tekbir getiren Gezer'in kafe sahibi olduğu ve saldırının sahibi olduğu kafede planlandığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan Ahmet Şengüler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman’la birlikte 3 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Olayın ardından gözaltına alınan saldırganlara Yahya Kemal Gezer, Soner Arık ve Nezih Özbirinci de katıldı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevkedildi. Savcılık sorgularının ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedilen şüphelilerden yalnızca Ahmet Şengüler “kasten yaralama” suçundan tutuklanırken, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sonradan gözaltına alınan ve eski özel harekatçı Yahya Kemal Gezer, eski polis olduğu öğrenilen Nezih Özbirinci ve Soner Arık da hiçbir adli kontrol şartı uygulanmaksızın serbest bırakıldı. Mahkemenin kararının açıklamasının ardından serbest kalan eski özel harekatçı Yahya Kemal Gezer ve Soner Arık, “Allahu Ekber” diye bağırdı.

Keşif yaptı

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; sonradan gözaltına alınan kişilerin arasında yer alan Soner Arık'ın da öte yandan Ahmet Hakan'ın Nişantaşı'ndaki evi ve Bağcılar'da bulunan kanal önünde keşif yaptığı iddia edildi.

Çiftehavuzlar baskını

Şüphelilerden Yahya Kemal Gezer'in “Terörle mücadele için belki bin kişi öldürmüşümdür” diyen Ayhan Çarkın ve eski Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'le yargılanıp beraat ettiği ortaya çıktı. Kamuoyunda DHKP-C üyeleri Sabahat Karataş, Eda Yüksel ve Taşkın Usta'nın öldürüldüğü 1992'de yaşanan Çiftehavuzlar baskını diye bilinen dava kapsamında tüm sanıklar suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat etmişti.