Medya
31 Ağu 2015 11:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:51

Ahmet Hakan'a Ethem Sancak'tan tekzip darbesi!

Ahmet Hakan'ın bugünkü köşesini okumak için sayfaları çeviren okurlar öyle bir tekziple karşılaştı ki!

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, kendisini hedef gösterdiği gerekçesiyle uzun süredir sert sözlerle eleştirdiği Star Medya Grubu sahibi Ethem Sancak'ın avukatından gelen tekzip metnini, bugünkü köşesinde yayınladı.

Hakan'ın 11 Haziran 2015 tarihinde kaleme aldığı "Bir Kullanışsız Uyanık: Şems Ethem" başlıklı yazısına tepki olarak hazırlanan tekzip metninde; "Söz konusu haberle Ethem Sancak'ın kişilik haklarına saldırıda bulunularak; müvekkilimizin adı, gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan konularla birlikte anılmış ve bu yolla toplum nezdindeki saygınlığı sarsılmaya çalışıldığından, cevap ve düzeltme hakkının kullanılması zorunluluğu hâsıl olmuştur" ifadelerine yer verildi.

İşte, o tekzip metni:

DÜZELTME VE CEVAP METNİ 

"Hürriyet" adlı gazetenin 11.06.2015 tarihli nüshasının 6. sayfasında, Ahmet Hakan tarafından hazırlanan "Bir Kullanışsız Uyanık: Şems Ethem" başlıklı haberin içeriğinde somut verilerden uzak ve mesnetsiz ifadeler kullanılmak suretiyle, müvekkilimiz Ethem Sancak hakkında gerçek dışı bilgilere yer verilmiştir. Söz konusu haberle Ethem Sancak'ın kişilik haklarına saldırıda bulunularak; müvekkilimizin adı, gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan konularla birlikte anılmış ve bu yolla toplum nezdindeki saygınlığı sarsılmaya çalışıldığından, cevap ve düzeltme hakkının kullanılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.
Sayın Ethem Sancak, ulusal ve uluslararası iş dünyasında tanınan ve takdir gören saygın bir işadamı olup; kamuya hizmet veren birçok vakıf, dernek ve benzeri organizasyonun yönetiminde aktif şekilde yer alması, ahlaki ve toplumsal değerlere verdiği önem ile halk nezdinde ayrıca tanınan ve sevilen itibar sahibi önemli bir şahsiyettir.
Haberde gayr­i samimi bir üslup kullanılmak suretiyle, müvekkilimizin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte yakıştırmalarda ve hareket içerikli söylemlerde bulunulmuş olup, müvekkilimizle ilgili gerçek dışı bilgilere yer verilmiştir. Kamuoyunda sanki müvekkilimizin usulsüz eylemlerde bulunduğu, mevcut hükümetten destek aldığı yönünde olumsuz bir algı yaratılmaya çalışılmıştır. Haberde müvekkilimizin itibarına, güvenilirliğine ve aynı zamanda kişilik haklarına zarar veren, ticari ve sosyal çevresindeki itibarını önemli derecede zedeleyen ve kamuoyu nezdinde küçük düşmesine sebep olan, tamamen tek taraflı beyanlara dayanılarak, müvekkilimize hiçbir savunma
hakkı tanınmadan haber yapılmıştır.
Hiçbir somut hükme dayanmaksızın yayınlanmış olan gerçek dışı, hukuka aykırı, mesnetsiz haber; her şeyden önce basın ahlakı ve çalışma ilkelerine aykırılık teşkil etmekte olup, anılan sözde haberi yayınlayan yayın organı ve yetkilileri hakkında, hukuki ve cezai her türlü yasal başvuru yolları kullanılacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Ethem Sancak Vekili 
Av. Begüm Yılmaz