Medya
21 Nis 2015 09:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Ahmet Hakan Oktay Kaynarca'ya patladı: 'Saygıyı hak etmiyorsun'

“Gezi baştan sona hataydı” diyen oyuncu Oktay Kaynarca’ya Ahmet Hakan yanıt geldi: “Saygıyı hak etmiyorsun.”

Gezi eylemlerine katılan ancak ‘havuz medyası’ndan atv’de dizisi başlamadan kısa bir süre önce “Gezi baştan sona hataydı” diyen oyuncu Oktay Kaynarca’ya Ahmet Hakan yanıt geldi: “Saygıyı hak etmiyorsun.”
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde isim vermeden Oktay Kaynarca’ya dokundurdu.

17 YAŞINDA BİR YENİ YETME OLSAYDIN...
Hakan, Kaynarca için “Gezi sırasında 17 yaşında bir yeniyetme olsaydın… Gezi’nin üzerinden 30 yıl geçmiş olsaydı… Aradan geçen yılların ardından geriye dönüp özeleştiri yapmış olsaydın… Mesela “Çok gençtik, heyecan doluyduk, yaptık bir hata” deseydin… Seni anlar ve saygı duyardım” dedikten sonra, şöyle devam etti: 


SAYGIYI HAK ETMİYORSUN!
“Ama sonuçta… 50’sine yaklaşmış bir adamsın. Kendi iradenle gidip bir eyleme katılmışsın. Aklın başındayken bir duruş, bir tavır koymuşsun.
Üstelik olayın ardından iki sene bile geçmemiş. Çıkmış, “Gezi hataydı” diyorsun. İşte bu yüzden anlaşılmıyor ve işte bu yüzden saygıyı hak etmiyorsun.”
"PARALEL TEHLİKEYİ ÖNCEDEN GÖRDÜM"
ATV'de yayımlanacak bir dizinin başrolünü üstlenen Oktay Kaynarca, geçen cumartesi günü Sabah gazetesine verdiği söyleşide Gezi’nin hata olduğunu, ‘paralel’ tehlikeyi önceden gördüğünü ve Türkiye’nin iyiye gittiğini savunmuştu. Ardından da eleştirileri "gülüyorum" diyerek yanıtlamıştı...