Medya
24 Eki 2016 09:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

Ahmet Hakan ilk taşı attı: Demet Şener'le maytap geçmek, bin öksüze ziyafet çekmek kadar sevaptır

Ahmet Hakan, Demet Şener'in İbrahim Kutluay için yaptığı Can Yücel paylaşımına tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İbrahim Kutluay ile boşanmak üzere olan Demet Şener'in sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla ilgili olarak "Hayatında bir kez olsun herhangi bir Can Yücel dizesi okumadığı halde. 'Can Yücel ne güzel yazmış' diye. Gayet sersem bir metni, sosyal medyada paylaşmış Demet Şener. Kocasından boşanmasını kendi çapında destansı bir zafere dönüştürmek için sergilediği atraksiyonlara, Can Baba’yı da alet etmiş" dedi. Hakan, "Kocasından boşanmasını destansı bir zafere dönüştürmek için harcadığı enerjinin binde birini bile Can Yücel’in nasıl bir şair olduğunu anlamaya harcamayan ve Can Yücel’e basmakalıp bir yaşam koçu muamelesi çeken Demet Şener’le maytap geçmek, bin öksüze ziyafet çekmek kadar, yüz yetime kaftan giydirmek kadar sevaptır" ifadesini kullandı.

Ahmet Hakan'ın bugün yayımlanan yazısından ilgili bölümü şöyle:

Demet Şener'e ilk taşı ben atıyorum

Televizyona çıkıp bilmişçe yorum yapan bir şahıs, “Kürk Mantolu Madonna”kitabında şarkıcı Madonna’nın anlatıldığını söylüyorsa...

Kimse kusura bakmasın...

Bu denli pervasız bir cehalet karşısında...

Alaycı taşlar atmak da sarkastik bir linç ayini tertip etmek de ironik bir recm cezası vermek de hem farzdır hem de vacip.

*

İşte bakın!

Sarkastik linç, ironik recm, alaycı taşlama...

Hepsini fazlasıyla hak eden Demet Şener adlı yeni bir kurbanımız var ve kendisine ilk taşı ben atıyorum.

Gururla, hevesle, heyecanla...

*

Hayatında bir kez olsun herhangi bir Can Yücel dizesi okumadığı halde...

“Can Yücel ne güzel yazmış” diye...

Gayet sersem bir metni, sosyal medyada paylaşmış Demet Şener.

*

Kocasından boşanmasını kendi çapında destansı bir zafere dönüştürmek için sergilediği atraksiyonlara, Can Baba’yı da alet etmiş.

“Gittin mi büyük gideceksin/Ayrılık bile gurur duyacak seninle/Gittin mi ayakların onun yakınından bile geçmeyecek/Gölgen bile kalmayacak ardında/Gittin mi onurunla gideceksin/Haklıysan gidecek/Gitmişsen dönmeyeceksin” tarzı harcıâlem lafların Can Yücel’e ait olduğunu yazmış sosyal medyadaki hesabında.

*

Kocasından boşanmasını destansı bir zafere dönüştürmek için harcadığı enerjinin binde birini bile Can Yücel’in nasıl bir şair olduğunu anlamaya harcamayan ve Can Yücel’e basmakalıp bir yaşam koçu muamelesi çeken Demet Şener’le maytap geçmek...

Bin öksüze ziyafet çekmek kadar, yüz yetime kaftan giydirmek kadar sevaptır