Televizyon
02 Mayıs 2016 16:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

“Ahmet Davutoğlu'na sorulsa O da 'Ben Reisçiyim' diyecektir"

Ülke TV ekranlarının ilgiyle izlenen programı Arafta Sorular’da dün akşam gündemin öne çıkan konu başlıkları arasında yer alan ‘Pelikan Bildirisi’ konuşuldu.

Esra Elönü’nün bildiriye ilişkin sorularını yanıtlayan Gazeteci Yıldıray Oğur, verdiği cevaplarda çarpıcı ifadelere yer verdi. “Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sorulsa o da ‘Ben Reisçiyim’ diyecektir.” diyen Oğur, bildirinin amacının Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında bir fikir ayrılığı olduğu algısı yaratmak olduğunu söyledi.
 
Esra Elönü’nün hazırlayıp sunduğu Arafta Sorular bu hafta Gazeteci Yıldıray Oğur’u ağırladı. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşandığı iddia edilen olayların yer aldığı ‘Pelikan Bildirisi’ adı ile yayınlanan bildiri konuşuldu.

“Bildiri içerisinde benim de ismim geçiyor benimle alakası olmayan şeylerden söz ediliyor” diyen Oğur, “Bildiriye cevap verilebilmesi için öncelikle yazanının kim olduğunun bilinmesi gerekir. Aslına bakarsanız bu çok tanıdık bir zan altında bırakma şekli. Tıpkı Cemaatin, Fuat Avni ve benzeri sahte karakterler üzerinden iddialar ortaya atmasına benziyor. Bu bildirinin asıl amacı vatandaşların zihninde şüphe yaratmak. İddia olunduğu gibi ‘Reiscilik’ ile ‘Hocacılık’ gibi kavramlar yok. Bence Ahmet Davutoğlu’na sorulsa o da Reisçi çıkar. Bunu servis edenler bildiri üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor.” şeklinde konuştu.