Gündem
27 Şub 2015 08:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Adil Serdar Saçan: "Kılıçdaroğlu'nu Cemaat konusunda uyardım"

Adil Serdar Saçan: “17 -25 Aralık süreci sonrasında Kılıçdaroğlu ile görüşüp, kendisini Gülen örgütüne güvenmemesi konusunda uyardım”

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şubesi Eski Müdürü Adil Serdar Saçan, ismi Hrant Dink cinayeti nedeniyle sık sık gündeme gelen dönemin Trabzon Emniyet Müdürü, eski EGM İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in gözaltına alınmasıyla ilgili Çağdaş Ses'e önemli açıklamalarda bulundu.

Hrant Dink suikastinde Ramazan Akyürek’in ihmallerinin çok büyük olduğunu yeniden kaydeden Saçan, Sabri Öz’ün devlet içindeki Fethullahçı cemaat yapılanmasını kaleme aldığı İn kitabını, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile cemaat üzerine gerçekleştirdiği görüşmesini, oğluyla birlikte uğradığı suikast girişimini ve İç Güvenlik Yasa tasarısının arka planını CagdasSes.com’dan Erman Çimen’e anlattı.

İşte Adil Serdar Saçan’ın olay yaratacak o açıklamaları:

RAMAZAN AKYÜREK’İN HRANT DİNK CİNAYETİNDE BÜYÜK İHMALİ VAR

-Ramazan Akyürek’in Hrant Dink olayında çok büyük ihmalleri var. Bunu daha önce katıldığım televizyon programlarında da söyledim. Hrant Dink’in öldürülmesi üzerine bir yazı da yazdım, “Dink cinayetini kapattılar” dedim. Orada açık açık yazmıştım Ramazan Akyürek’in suçlu olduğunu. Bana tazminat davası açtılar ve davayı bana kaybettirdiler, kendi hâkimleriyle beraber. Sonraki süreçte yazdığım her şey doğru çıktı.

RAMAZAN AKYÜREK FETHULLAHÇI EYLEMCİ GRUBUN BAŞI

-Ramazan Akyürek Fethullahçı eylemci grubun başı. Gerek Hrant Dink cinayeti gerekse Rahip Santoro cinayeti gibi olaylarda direkt onun ilgisi var. Kendisini kurtarmaya çalışıyor ama takibe almayan ve göz yuman odur. Yargılanmasına geç bile kalındı. Biz daha önce de birçok defa söyledik ama bizler gibi Atatürkçüleri meslekten attırmak ve cezaevlerine atmak gibi eylemler uyguladılar.

-Bu Fethullahçı yapıya her zaman dikkat etmek gerek. 2001’de Akbil operasyonunu yaptık. 28 Şubat’a karşı çıktıkları için bastığımızı iddia ettiler. Olay tamamen hırsızlıkla alakalıydı. Büyükşehir Belediyesi ihaleye fesat karıştırdıkları, yolsuzluk yaptıkları için biz o operasyonu yaptık.

DEVLETİ ELİNDE BULUNDURAN ÖTEKİNİ TASFİYE EDER

-Sonrasında açılan davalar oldu. Benim mahkemeye sunduğum dokümanlarda Ramazan Akyürek ile ilgili bilgiler de vardı. Ben bunları mahkemede anlattım ama Savcı da taraf tuttuğundan ispatlayamadım. Kendini savunma maksadıyla iftira atıyor dediler. Hep beraber hareket ettiler ama sonunda kılıçlar çekildi ve güç kavgasına dönüştü. Devleti elinde bulunduran ötekini tasfiye eder. Etti de zaten.

SABRİ ÖZ’ÜN KİTABINDAKİ TUNCAY GÜNEY KISIMLARI YANLIŞ

Sabri Öz’ün yazdığı İN kitabının büyük bölümü doğru ama eksik ve hatalı yerler var. Tuncay Güney’le ilgili değerlendirmeler çok farklı. Görüntülerin olduğu CD’yi bir MİT çekti diyorlar, bir Fethullahçılar dinledi diyorlar. Biz olayların farkındayız. Bizim kayıttan haberimiz olmadığını söyledik. Kayıtlar da legal olmadığı halde soruşturma yedik. Hakkımızda davalar açıldı. En az 20 soruşturma yedik. Adamlarsa göz göre göre Hrant Dink’i öldürüyor ve daha yeni gözaltına alınıyorlar.

2008’DE SUİKASTE UĞRADIM

-2008 yılında basına kaza olarak yansıyan kasıtlı bir eylemdi. Büyükşehir belediyesinin çöp ihalesini alan bir tır firması bizi güpegündüz oğlumla ezmeye çalıştı. Bizi bariyerlerle tırın arasında paramparça etti. Bu olay kesinlikle kaza değil öldürmeye yönelik bir teşebbüstü.

KILIÇDAROĞLU’NU 17 ARALIK SONRASI CEMAAT KONUSUNDA UYARDIM

-17-25 Aralık operasyonu sonrası CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştüm randevu alarak. Hatta eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan da yanımdaydı. Cemaatin nasıl bir yapı olduğunu, tehlikesini vs. her şeyi kendisine anlattım. O da bu konuda hassas olduklarını söyledi. Onların bize yaptıklarını ve güvenilmemesi gerektiğini anlattım; “Bu adamlar yanlış adamlar sakın güvenmeyin, bunlar bir örgüt” dedim. Kılıçdaroğlu uyarılarımızı dikkate alacağını, onlarla ve herhangi bir irtibatlarının olmadığını söyledi. Ben ummuyorum zaten ama başka ne tür bir ilişkileri var, ayrıntısını bilemem.

İÇ GÜVENLİK YASASI’NI FETHULLAHÇILARLA MÜCADELE DİYE GETİRİP, ATATÜRKÇÜLERİ HEDEF ALACAKLAR

Meclis’te görüşmeleri süren İç Güvenlik Yasa Tasarısı ile güya Polis Teşkilatı’ndaki Fethullahçıları tasfiye edecekler ama orada hükümet, bana göre Atatürkçüleri ve Ulusalcıları hedef almıştır.

PAKEDİN AMACI GENEL AF VE ÖCALAN’IN SERBEST BIRAKILMASININ SONRASINDA OLUŞACAK TEPKİLERİ BASTIRABİLECEK YASAL GÜCÜ SAĞLAMAK

Orada iki amaç var: Olaylara tedbir alma durumu var ama hangi olay? Herkes PKK ve Fethullahçı yapılanmaya karşı önlem sanıyor ama benim görüşüm seçimlerden sonra Abdullah Öcalan’ı serbest bırakıp, genel af çıkaracaklar ve buna karsı gelecek kişileri bastırmak için bu paket. Buna karşı gelecek kişileri ve yapacağı eylemleri engellemek. Amaç, ilerde solculara, Atatürkçülere, ulusalcılara, herkese baskı uygulamak. Bu paket emniyet içi Atatürkçüleri de emekliye ayırma adı altında tasfiye durumudur aynı zamanda..

SİYASETE GİRMEYİ ŞİMDİLİK DÜŞÜNMÜYORUM

Önümüzdeki genel seçimlere yönelik adaylık için herhangi bir başvurum yok. Ben bu süreçte, siyasi yapılarla anlaşacağımı pek sanmıyorum ve onlara göre hareket etmek istemiyorum. O yüzden şu anda siyasete girmeyi düşünmüyorum.

http://www.cagdasses.com/siyaset/8849/adil-serdar-sacan-kilicdaroglunu-cemaat-konusunda-uyardim