Polemik & Kulis
29 Nis 2016 16:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

Adil Gür bir araştırma yaptı, Sabah ile Sözcü fena kapıştı! (Medyaradar/Özel)

Adil Gür'ün sahibi olduğu A&G araştırma şirketinin yaptığı anket iki gazetenin atışmasına neden oldu.

Sabah Gazetesi dün Adil Gür’ün başkanlığındaki araştırma şirketi A&G’nin yaptığı bir araştırmayı yayınladı. Araştırma ile Sabah, ‘gündemi belirleyen’, ‘tarafsız’ ve ‘güvenilir’ gazete kategorilerinde bir numara ilan edildi. 

Sözcü Gazetesi bu ankete sert tepki gösterdi ve "Yandaşlığın amiral gemisi en tarafsız en güvenilir gazeteymiş" başlığıyla bir haber yayınladı. Haberde, Sabah Gazetesi'nin "şişirme tirajlarla pay kapma"  yoluna gittiği, 20-30 binlik ‘bayi satışı’na rağmen ‘promosyon satışı’ kandırmacasıyla tirajlarını şişirip reklam pastasından en büyük payı aldığı iddiasına yer verildi.

Sabah'ın "tarafsız" olamayacağı belirtilen haberde "Sabah’ı Erdoğan Ailesinin damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak yönetiyor" denildi. "Güvenilir" ifadesine de karşı çıkılarak, "Sabah, bugün iktidara en yakın gazete. Medya Tekzip Merkezi’nin 17 Aralık 2013-30 Nisan 2014 dönemi için hazırladığı raporda, Sabah, “20 tekzip, 11 cevap ve düzeltme, 31 yalanlanmış haber, 15 düzeltme” ile ‘şampiyon’ ilan edildi. Sabah’ın haberlerine güvenilmeyeceğinin en çarpıcı örneği ise Gezi sürecinde yaşandığı söylenen ama ispatlanamayan Kabataş saldırısı oldu. Bu haber için Photoshoplu yani değiştirilmiş fotoğraf kullanıldı" denildi.

SÖZCÜ'NÜN HABERİNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sabah Gazetesi'nden bu iddialara jet yanıt geldi."FETÖ’nün Sözcü'sü dağılmadan hurdaya gidiyor" başlıklı haberde "En çok satan gazeteler arasında yeraldığını iddia eden FETÖ'nün tetikçisi Sözcü'nün bayiye gitmeden yumurta kartonu fabrikasına gönderilmesi çevrecilerin tepkisine yol açtı" ifadesi yer aldı.

Haberde "Sözcü'nün sayıları bayi raflarında değil geri dönüşüme hazır beklerken görüntüleniyor" denilerek balya balya durumundaki Sözcü gazetelerinin fotoğraflarına da yer verildi.

SABAH'IN HABERİNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakalım bir anket sonucunda patlak veren gazete savaşları nereye kadar uzanacak?