Medya
14 Nis 2015 08:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

Aday yapılmayan Yeni Şafak yazarı: Boyumun ölçüsünü aldım!

AK Parti aday listesine alınmayan Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, günün en ilginç yazılarından birisine imza attı.

AK Parti milletvekili aday listesine giremeyen Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, bugünkü köşesinde "boyumun ölçüsünü aldım" dedi.

AK Parti Sakarya aday adayı Öztürk, YSK'ya sunulan listede adı olmayan isimlerden birisiydi. "Aklım başıma geldi" başlıklı bugünkü yazısında Yeni Şafak yazarı, adını kimin çizdiği üzerine kafa yordu, hakkında dolaşan rivayetere değindi.

SİYASİ BERDEL Mİ?

Bülent Arınç'a savaş açan Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek aday yapılmayınca, ona karşılık, Arınç'a ceza olarak kendisinin kesildiği yönündeki söylentiyi gündeme getiren Öztürk, "siyasi berdel" yakıştırmasına, "Bu tez doğruysa, acaba büyüklerimiz 'yahu Kemal Arınç'ın oğlu değil, ayrıca Arınç'a danışman olduğu kadar, Erdoğan'a da yakın danışmanlık yaptı, niye kesiyoruz adamı' demek niye akıllarına gelmemiş? Demek ki, 'kızı yaşlı ağaya verin, sorun bitsin uğraşmayalım' der gibi düşünmeden, çizdiler üzerimizi!" sözleriyle itiraz etti.

KİM ÇİZDİ?

Yazar, "kim çizdi peki?" sorusuna "Onu da bilmiyoruz. Bir rivayet daha ilk komisyonda çizildi, bir rivayet orta komisyon, bir rivayet son komisyon, bir rivayet son gece, bir rivayet son gün çizildim. Eh son kararı Genel Başkanımız Davutoğlu verdiğine göre, cansız siyasi bedenimin üzerindeki kalem izi ona ait olmalı. Ona 'çiz' diyen biri oldu mu, bilmediğimiz bir konu daha" cevabını verdi.

DURUMUM VAHİM

Kimseye yakın ya da uzak olmadığını söyleyen Öztürk, "Bülent Arınç'ın son çıkışları üzerine bana bir fatura kesildiyse, bunu yapanlara diyecek sözüm yok." dedikten sonra yazısını böyle tamamladı:
"Yazarlığa ve mesleğime yeniden hız verdim, itiraf edeyim daha rahatlamış haldeyim. Siyaseti denemeseydim içimde kalacaktı. Boyumun ölçüsünü aldım! Lakin durumum vahim, şimdi AK Parti'nin bazı icraatlarını eleştirsem, 'aday olamadı, eleştirmeye başladı, nankör' diyecekler. Eleştirmesem, 'hala beklentisi var AK Parti borazanının' diyecekler. Allah'ım siyasi berdel olmak ne kadar zor bir durum!"