Güncel
13 Oca 2018 14:13 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:46

Adana'daki çete operasyonu

- Kent merkezinde çete kurup yağma ve tefecilik yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan biri kadın 12 şüphelinin sorguları sürüyor- Şüphelilerin borcunu ödeyemeyen bir veterinerin devesini elinden zorla aldığı, 18 yıl önce hayatını kaybeden bir kişinin adına da sahte evraklarla şirket kurdukları...

ADANA (AA) - Adana'da çete kurup yağma ve tefecilik yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 12 kişinin sorguları sürerken, operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin iki gün önce, çete kurup yağma ve tefecilik yaptıkları gerekçesiyle gözaltına aldığı 12 kişinin işlemleri devam ediyor.

Soruşturma derinleştirilirken yeni bilgilere de ulaşıldı. A.Y.B'nin elebaşlığını yaptığı ileri sürülen suç örgütünün yüksek faizle borç para verdiği, kendilerinden faizle 70 bin lira borç alan veteriner B.K'nin borcunu ödeyememesi üzerine de devesine el koyduğu iddia edildi.

Operasyon sırasındaki aramalarda bulunan devenin daha sonra yediemine teslim edildiği öğrenildi.

Öte yandan, şüphelilerin 18 yıl önce Van'da yaşamını yitiren Cebir Hazır adına sahte belgelerle 2005 yılında şirket kurduğu ve bu şirketi 7 yıl sonra kapattığı öne sürüldü.

Durumun farkına varan Hazır'ın ailesinin de savcılığa şikayette bulunduğu belirtildi.

Bazı şüphelilerin çete kurup yağma ve tefecilik yaptığı ihbarı üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 11 Ocak'ta düzenlenen operasyonda biri kadın 12 kişi gözaltına alınmıştı.