Politika
30 Ağu 2016 15:45 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:33

Adalet Bakanı Bozdağ:

- "Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını şekilde, ideolojimize uygunlukta, adli yıl açılışı yapılacak yerde aramak ilkelliğe teslim olmaktır, işin özünü ve önemini kavramamaktır, ideolojiye ve mahalle baskısına teslim olmaktır"- "Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu, bu şekilciliğe ve ideolojik mahalle...

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını şekilde, ideolojimize uygunlukta, adli yıl açılışı yapılacak yerde aramak ilkelliğe teslim olmaktır, işin özünü ve önemini kavramamaktır, ideolojiye ve mahalle baskısına teslim olmaktır." açıklamasında bulundu.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü kutladı.

Şehitlerin ruhlarının şad, mekanlarının cennet olmasını dileyen Bozdağ, "Milletimiz ve ülkemizin istikbali açık ve aydınlık olsun. Milletimiz ve ülkemiz kıyamete kadar var, güçlü, müreffeh ve bağımsız olsun." ifadelerini kullandı.

Paylaşımında, 1 Eylül'de başlayacak yeni adli yıla ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozdağ, adli yılın hakim, savcı, avukat, yardımcı adli personel ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Yeni adli yılda görev yapacak hakim, savcı ve avukatlar ile diğer adli personele görevlerinde başarılar temenni eden Bozdağ, bu seneki adli yıl açılışının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacağını anımsattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde adli yıl açılışının yapılmasının yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını zedeleyeceği gerekçesiyle adli yıl açılışına katılmama kararı aldığını hatırlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını toplantı yerinde, şekilde veya ideolojilerine uygunlukta arayanlar, işin özünü ve önemini anlamayanlardır. Adli yıl açılışı kamuya veya özel sektöre ait salonlarda yapılırsa yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı zedelenmez ama adli yıl açılışı sahibi devlet ve millet olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Kongre ve Kültür Merkezinde yapılırsa yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı zedelenir demek yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını ideolojiye ve şekilciliğe kurban etmektir.

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, toplantı mekanları, şekilcilik ve ideolojilerle değil hukuka uygun verilecek adil kararlarla tesis edilir. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını, şekilde, ideolojimize uygunlukta, adli yıl açılışı yapılacak yerde aramak ilkelliğe teslim olmaktır, işin özünü ve önemini kavramamaktır, ideolojiye ve mahalle baskısına teslim olmaktır. Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu, bu şekilciliğe ve ideolojik mahalle baskısına rağmen adli yıl açılışına katılmalıdır."