Polemik & Kulis
27 Eyl 2017 15:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:09

Acun Ilıcalı'nın diploması geri alınır mı? (Medyaradar/Özel)

Gazeteci Doğan Satmış’ın Acun’un hayatını kaleme aldığı ‘Survivor’ kitabında yer alan bir bölüm, ünlü televizyoncu ile ilgili yeni bir tartışmanın fitilini yeniden ateşledi.

Habertürk eski Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Doğan Satmış’ın ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın hayatını anlattığı Survivor kitabında, ilginç bir iddia var.

Bugünlerde kitapçılarda rafları süsleyen ve ilk haftada 5 baskı yapan kitaba göre; 3 ayrı üniversitede, 7 yıl okuduğu halde üniversite diploması alamayan Acun Ilıcalı, lise diplomasını da kopyayla aldı.

Acun’un daha önce bazı televizyon programlarında da anlattığı olay, kitapta ünlü televizyoncunun şu ifadeleriyle yer alıyor:

CAMI KIRIP, PARMAĞIMI KESTİM
“Tek derse kalmışım, geçersem geçtim, kalırsam, iş bitiyor. Öyle bir imtihan düşünün. Ağır bir matematik imtihanı. Benim de geçme şansım sıfır. Kadıköy Anadolu Lisesi’ndeyim. Lisede yemekhanede yapılıyor imtihanlar.

Yemekhanede imtihanda nasıl kopya çekersin, dedim ki; imtihandan bir gün önce gidip yemekhanenin camını kırayım. Camı kırdım. Ondan sonra imtihanın başında bir tane jilet çıkardım, parmağımı kestim. Ondan sonra dedim ki, ‘Hocam, benim parmağım kesildi.’

Öğretmen de hemen şurada yıka dedi. Musluk da tam kırdığım camın önünde.

Gittim, elimi yıkadım, ondan sonra cebimden de selpak yerine soruları çıkardım, camdan dışarı attım. Dışarda 5 kişilik bir tim kurmuşum. Onlar orada hazır bekliyorlar. Casus filmi gibi. Soruları aşağı atacağım, onlar cevaplayacaklar ve bana iletecekler.

CEVAPLAR CEKETTE GERİ GELDİ
Peki cevapları nasıl alacağım, o da çok enteresan. Sonra yerime gittim. Dışardaki timden cevapları bekliyorum.

Çocuklardan biri ceketin iç cebine yerleştirecek cevapları. Bu arada, biri sınavdan çıkacak, giderken bir ceket alacak, sonra yanlış ceket almışım diye geri gelecek.

Tabii bu kez gelirken, içinde cevapların bulunduğu ceketle gelecek. Ben de gidip o ceketi giyeceğim, cebindeki cevapları alacağım ve cevaplara da kavuşacağım.

Sonuç başarıya ulaştı tabii. Geçtik sınavdan.

Ama şimdi bunu anlatıyorum diye kalkıp benim lise diplomamı iptal etmeye kalkmasınlar, bir de diploma sorunu çıkmasın.”

İPTAL EDİLMESİ MÜMKÜN MÜ?
Bugünlerde neredeyse 50 yaşına gelen Acun Ilıcalı’nın bu olay yüzünden diplomasının iptal edilmesi mümkün görünmüyor.

MEDYARADAR/ÖZEL