Televizyon
23 Ara 2014 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Acun Ilıcalı 3 katı para verdi, 'Bu Tarz Benim'i kaptı!

Son yılların en başarılı programı 'Bu Tarz Benim' canlı yayın skandalıyla, yapımcı-kanal kavgasıyla ilk sezonu bitirdi.

Yapımcı-Kanal kavgasının ardında yatan ise televizyon dünyasını şoke edecek ciddi bir transfer kapışması.

Medya kulislerinde son günlerde herkesin konuştuğu iddiaya göre TV8'in yeni patronu Acun Ilıcalı, Show TV'nin eski Genel Müdürü Haluk Şirin ile Show TV'nin eski program müdürü Caner Erdem'in de ortağı olduğu Production House'un hazırladığı yarışma programı Bu Tarz Benim için 3 katı fazla para verip kendi kanalına transfer etti.

PROGRAMIN MALİYETİ NE KADAR?

Programın 'büyük ödülü' 100 bin TL. Yani diğer yarışmalarla kıyaslanamayacak denli 'küçük' bir meblağ. Her hafta her bir yarışmacıya 1500 TL kıyafet parası verildiği belirtiliyor. Üstelik bu maliyet, 20 binlerden başlayıp her geçen hafta eleme olduğundan giderek azaldı. Üstüne bir de sponsorlar devreye girince maliyet daha da düştü. Jüriye ne kadar ödendiği ise elbette bilinmiyor.

Tüm bunlar alt alta toplandığında gerçekten maliyet olarak şu anda bu reytingi alan pek çok dizi ve yarışmadan oldukça düşük düzeylerde. Getirisi ise hayli yüksek.

İşte bu gelir-gider tablosundaki bu durum sadece izleyicinin değil, kanal yönetimlerinin de gözünü programa dikmesine yol açtı.

Bir süre önce "Göreceksin, bölüm maliyeti 700-800 bin lira olan diziler dönemi bitecek. Başrol oyuncularının bölüm başına 70-80 bin lira kazandıkları diziler yerine cast ve prodüksiyon maliyeti daha ucuz işler çekilecek" diyerek televizyon kanallarının yeni dönemdeki trendini açık eden Acun Ilıcalı da herkesten hızlı davranıp, Show TV'de yayımlanan yarışma bitmeden devreye girdi.

TV 8'i satın aldıktan sonra bazı dizileri ve programları transfer eden Acun Ilıcalı, Bu Tarz Benim'e finale bir hafta kala deyim yerindeyse 'çengel' attı.

SHOW TV NE KADAR VERDİ, ACUN NE TEKLİF ETTİ?

Televizyon kanallarının kafetaryalarındaki dedikodulara baklırsa Acun Ilıcalı yarışmayı alabilmek için gerçekten yüklü miktarda bir parayı gözden çıkarmış.

Show TV, Bu Tarz Benim'i yapan şirkete haftalık 290 bin TL ödüyordu. Yarışma 13 hafta sürdü. Yani kanal şu ana kadar 3 milyon 770 bin liralık bir ödeme yapmış oldu.

Acun Ilıcalı'nın ise, yapımcı şirkete haftalık 750 bin lira önerdiği ileri sürülüyor.

Ve kanalla yarışma arasındaki ipleri kopartan da aradaki bu 3 katına yakın fark. Eğer konuşulan bu miktar doğruysa Acun Ilıcalı, yarışma için 13 haftada 9 milyon 750 bin lira ödeme yapacak.

ACUN BATAR MI ÇIKAR MI?

Peki normalde "ucuz"a mal olacak programlar yapmayı planlayan, "700-800 bin lira olan diziler dönemi bitecek" diyen Acun, bu maliyetle bir yarışmadan kazanç elde edebilir mi?

Reklam pastasının büyük kısmını alan dizilerin maliyetlerinin dahi bir kaç istisna dışında bu düzeylere çıkmadığı bir ortamda yarışma programının reklam pastasından ne kadar pay alacağı şüpheli.

Üstelik Show TV'nin işin peşini bırakmayacağı, aynı isim ve formatla, hatta Pınar Altuğ'un jüri üyesi olduğu bir Bu Tarz Benim yayımlamaya başlayacağı da düşünülürse...

Televizyonun dahi çocuğu Acun bakalım bu işin altından kalkabilecek mi?