CineRadar
20 Kas 2015 00:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:11

Açlık Oyunları'nı sona erdirebilecekler mi?

Geçen hafta çok iyi bir açılış yapan Cem Yılmaz filmi Ali baba ve 7 Cüceler’in ardından bu hafta da gişe bombaları gelmeye devam ediyor.

Haftanın en çok beklenen filmi, çok satan bir gençlik romanı serisinden uyarlanan Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2…

Ayrıca bu hafta Angelina Jolie, Brad Pitt, Nicole Kidman,  Julia Roberts ve John Turturro’nun oynadığı filmler sayesinde adeta ünlü oyuncular geçit törenindeymiş gibi hissettiriyor. Bu hafta, yıl içinde pek çok örneğini izlediğimiz yerli korku filmlerine ise bir halka daha ekleniyor: Hüddam…

Lafı uzatmayalım; işte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2

Francis Lawrence’in yönettiği ve Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth ile Sam Claflin’in oynadığı Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 (Hunger Games: Mockingjay Part 2), 20 Kasım 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Katniss, Panem ulusuyla bir savaş içerisindeyken Başkan Snow ile yüzleşiyor. Yakın arkadaşları Gale, Finnick, Peeta ve bir grup ile birlikte Panem halkına özgürlüklerini kazanmalarında yardımcı olabilmek için hayatlarını büyük tehlikeye atarak 13. Bölge’den ayrılıyorlar. Görevin amacı Başkan Snow’a suikast düzenlemektir.

Hayatın Kıyısında

Angelina Jolie Pitt’in yönettiği ve Brad Pitt, Angelina Jolie Pitt, Melanie Laurent ile Melvil Poupaud’un oynadığı Hayatın Kıyısında (By The Sea), 20 Kasım 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hayatın Kıyısında, 1970’lerin Fransa’sında sakin ve pitoresk bir sahil yerine gelen ve evlilikleri krizde olan Roland adlı Amerikalı bir yazarla karısı Vanessa’yı konu alıyor. Gezginlerle, yeni evli çift Lea ve François’la ve köyün sakinlerinden Michel ve Patrice ile zaman geçiren çift kendi hayatlarındaki çözülmeyen sorunlarda anlaşmaya varmaya başlarlar. Film, huzursuz atmosferiyle 70’ler Avrupa sineması ve tiyatrosundan ilham almış.

Hüddam

Utku Uçar’ın yönettiği ve Fatma Hun, Murat Özen, Çağrı Duran, ile Eray Logo’nun oynadığı Hüddam, 20 Kasım 2015′de Bir Film dağıtımıyla Hayal Sanat tarafından vizyona çıkarılıyor.



Can, annesi Derya ile sıradan bir hayat sürmekte iken Derya’nın paranormal davranışlar sergilemesi üzerine hayatları allak bullak olur. Derya hiç bilmediği antik dilleri konuşmakta ve garip davranışlar sergilemektedir. Olayların nedenini araştırmaya başlayan Can, işlerin annesinin doğduğu köye kadar dayandığını öğrenir. Köydeki evlerine dönen Can ve Derya’ya burada sadece tek bir kişi yardım eli uzatacaktır. Bu kişi Havas ve Hüddam ilmiyle yakından ilgilenen Asaf’tır.

Gizemli Gerçek

Billy Ray’ın yönettiği ve Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman, Julia Roberts ile Dean Morris’in oynadığı Gizemli Gerçek (Secret in Their Eyes), 20 Kasım 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Dedektif Ray ve Jess bir cinayet mahallini soruşturmaya gittiklerinde, akla gelmez bir şeyle karşılaşırlar: Maktul, Jess’in kızı Caroline’dır. Ray ve Jess, katili adalete teslim etmek için yeni Savcı Claire’le güç birliği yapar. Ama şüpheli, koruma altında olan ve serbest bırakılan bir federal tanık çıkınca durum karmaşıklaşır. Ray, yeni bir ipucu bulunca Claire’i dosyayı yeniden açmak için ikna etmeye çalışır.

Annem

Nanni Moretti’nin yönettiği ve Margherita Buy, John Turturro, Giulia Lazzarini ile Nanni Moretti’in oynadığı Annem (Mia Madre) 20 Kasım 2015’de M3 Film dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Ergen bir kız, şahane bir anne, bir de kendini beğenmiş Amerikalı film yıldızı. Yeni filmini bitirmeye çalışan kadın yönetmenin son dertleri bunlar. Yönetmen Margerita annesinin ölümcül bir hastalığa yakalanmasıyla duygusal açıdan yıkılmıştır. Yetmezmiş gibi aşırı dirayetli abisi sayesinde kendini iyice yetersiz hissetmeye başlar. Çektiği filmin Amerikalı yıldız oyuncusunun kaprisli ve ukalanın teki çıkması da bardağı taşıran son damla olur.

Pırdino: Sürpriz Yumurta

Günay Köker’in yönettiği ve Sungun Babacan, Coşkun Tonga, Muhammed Hüseyin Gasel ile Efe Kılıç’ın seslendirdiği animasyon film Pırdino: Sürpriz Yumurta, 20 Kasım 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Siyah Martı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kahramanlarımızın dinozor müzesine yaptıkları gezi yeni bir maceranın başlangıcı olur. Pırdino’nun aile özlemi, gördüğü dinozor maketleri yüzünden iyice büyür. Pırdino’yu ailesine kavuşturmak isteyen Tarık, Porsuk ve Sansar, çareyi zaman makinesi yapmakta bulurlar. Yolları böylece dahi fizikçi Sündüz Yekovan’la kesişir. Fakat Dinozor Müzesi’nin sahibi, Pırdino’nun eve dönmesini istememektedir.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Sadibey.com sitesinden, üstat Sadi Çilingir'in izniyle alınmaktadır.