Gündem
26 Kas 2015 17:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

'Abluka'ya 'Asya Oscarları'ndan ödül

Emin Alper'in son filmi 'Abluka' ödül toplamaya devam ediyor. Film 'Asya'nın Oscarları' kabul edilen 9. Asya Pasifik Film Ödülleri'nden 'Jüri Büyük Ödülü'yle döndü.

Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü, Adana Altın Koza’dan da En İyi Film ve Halk Jürisi dahil toplam beş ödülle dönen Emin Alper'in son filmi 'Abluka', 'Asya’nın Oscarları' olarak kabul edilen 9. Asya Pasifik Film Ödülleri’nde (APSA) Jüri Büyük Ödülü’nü kazandı.

Son olarak 6. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve SİYAD ödüllerini kazanan Abluka 6 Kasım’da Türkiye’deki sinemaseverlerle buluşmuştu. Halen vizyonda olan film, festival yolculuğuna 27 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında Belgrad'da Auteur Film Festivali'nde ve 12-19 Aralık tarihlerinde Fransa'da Les Arcs Avrupa Filmleri Festivali'nde devam edecek.

Emin Alper, bol ödüllü ilk uzun metrajlı filmi 'Tepenin Ardı’nın ardından ikinci filmi 'Abluka'da yoğun bir politik şiddet ortamında ayakta kalmaya çalışan iki kardeşin hikâyesini konu alıyor. Başrollerde Mehmet Özgür ve Berkay Ateş yer alırken, onlara Tülin Özen, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba eşlik ediyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eurimages (Avrupa Konseyi), CNC (Fransa), Doha Film Institute (Katar), Visons Sud Est (İsviçre) tarafından desteklenen, Liman Film'in yapımcılığında Paprika Films (Fransa) ve Insignia'nın (Türkiye) ortak yapımcılığında gerçekleştirildi.