Gündem
21 Ağu 2014 11:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:35

Abdullah Gül ve eşi neden kırgın?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün “Saygısızlık gördük. Kırgınız” açıklamalarının perde arkasında son 6 ayda yaşanan gelişmelerin olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün, yakın çevresine yaptığı değerlendirmede, “Ben bu davaya zarar verecek hiçbir şey yapmam. Ama söylenen sözler ve tavırlar beni çok kırdı. Bu sözlerin hiç söylenmemesi gerekirdi” dediği belirtildi. Köşk kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül’ü bu süreçte en çok kıran olaylar şunlar:

PUTİN-MEDVEDEV BENZETMESİ: Gül’ün “Bu koşullar altında siyaset planım yok” açıklamasını yaptığı dönemde, bazı milletvekilleri ve bazı danışmanlar, “Gül’ün artık görevini tamamladığı” yorumları yaptı. “Medvedev-Putin modeli” tartışması da Gül’ü kırdı.

TERLEYEN CUMHURBAŞKANI: Çankaya Köşkü’nde 7 yılda birçok dış ziyaret gerçekleştiren, birçok proje ortaya koyarak iyi bir Cumhurbaşkanlığı sergilediğini düşünen Gül’ü, “Terleyen Cumhurbaşkanı” söylemi rahatsız etti.

EKİBE ELEŞTİRİLER: Hükümetin “paralel yapıyla mücadelesinde” Gül’ün yeterince destek vermediği iddia edildi. Gül’ün yakın çalışma ekibi ve danışmanlarıyla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Gül ve eşiHayrünnisa Gül’ü en çok rahatsız eden gelişme bu oldu. Hayrünnisa Gül’ün, yakın çevresine, “Onların 7 yıllık hizmetleri ancak takdirle anılır. Onların üzerinden bizi yıpratmaya çalışıyorlar” dediği öğrenildi.

TWIT’LER VE HABERLER: Yeni Başbakan’ın kim olacağına dair atılan twit’ler ve bazı gazetelerde yer alan yorumlar Gül’ü kırdı. Gül’ün AK Parti içinde fitne çıkaracağı söylemleri Gül’ün tepkisine yol açtı. AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Gül, “fitne” söylemlerinden rahatsızlık duydu. Yıpratılmaya çalışıldığını ve kendisine haksızlık yapıldığını düşünen Gül’ün, yakın çevresine “Davaya ihanet etmedim, etmem” dediği öğrenildi.