Medya
08 Ara 2016 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:14

Abdulkadir Selvi'den bomba iddia: Başkanlıkta kriz yaşanıyor!

AKP ve Erdoğan'a yakın isimlerden Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, başkanlık sistemi görüşmelerinin şu an için tıkandığını iddia etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP ile MHP arasında yaşanan Yüce Divan krizinin heyetler arası çalışmalarda aşılamadığını, liderlerin görüşmesinin beklendiğini yazdı.

AKP ile MHP arasında bir madde üzerinde ciddi bir pürüz yaşandığını ve henüz aşılamadığını belirten Selvi, "O madde de Yüce Divan’la ilgili. AK Parti sunduğu ilk teklifte, Cumhurbaşkanı’nın Yüce Divan’a sevkinde Anayasa’nın 105. maddesinde yer alan 4’te 3 oranını önermişti. MHP ise buna itiraz etti. Geçen hafta iki madde üzerinde pürüz vardı. Cumhurbaşkanı’nın partisiyle ilişkisinde AK Parti esneklik gösterdi. Genel başkanlık konusunda ısrarcı olmadı. Anayasa’nın 101. maddesinde yer alan, 'Cumhurbaşkanı seçilenin varsa partisiyle ilişiği kesilir' hükmünün kaldırılmasını yeterli buldu. Böylece iki liderin görüşmesinden sonra pürüz giderildi mesajı çıktı. Ama Yüce Divan’a sevk konusundaki sorun aşılamadı" ifadelerini kullandı.

Pürüzün giderek krize dönüştüğünü aktaran Selvi, şöyle devam etti: "MHP, Yüce Divan’a sevk konusunda 367’de ısrarlı. AK Parti ise Cumhurbaşkanı’nın yargılanmasının kolay olmaması gerektiği düşüncesinde. O nedenle kademeli bir düzenleme istiyor. Peki bu kriz aşılamaz mı? Denizi aşıp derede boğulacaklarını sanmam. Ama şu an itibarıyla kriz aşılabilmiş değil."