Polemik & Kulis
26 Mayıs 2015 15:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Abdulkadir Selvi twitter'dan bombaladı! "Patron kalemleri şunu da bilin..."

Abdülkadir Selvi Ethem Sancak ve Yiğit Bulut için "Ayağı tökezlediğinde Erdoğan'ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır" yazısının ardından Twitter'dan çok kritik mesajlar paylaştı.

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin dünkü yazısında Ethem Sancak ve Yiğit Bulut için, isim vermeden "Ayağı tökezlediğinde Erdoğan'ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır," eleştirisinin ardından Twitter'dan çok kritik açıklamalarda bulundu.

SELVİ'DEN ART ARDA BOMBA TWEETLER

Selvi, kişiel Twitter hesabından art arda bombalarcasına paylaştığı mesajlarında "Ben CNN Türk'te Gezi sürecinde,17-25 Aralık operasyonları sırasında birilerinin twit atmaya korktuğu sırada yayına çıkıp mücadele verdim. Cnn Türk'te Gezicilere ve paralel darbecilere karşı Cumhurbaşkanının tabiriyle "Çatır Çatır" Erdoğan'ı savundum. "Patron kalemleri" maaşımı Yeni Şafak'tan alıyorum şehit Savcı olayından sonra gazetemin kararıyla bir süredir yayına çıkmıyorum. Patron kalemleri" şunu da bilin CNN'de proğram yaptığım sırada özgürce konuştum saygı gördüm orada Aydın Doğan'ı değil Erdoğan'ı savundum" dedi.

SELVİ SON DÖNEMDE SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİLMİŞTİ

Selvi son eleştirileri yüzünden sosyal medyada "Doğan Grubu'ndan maaş aldığı için böyle yorumlar yapıyor" şeklinde suçlanmıştı. Selvi, bu eleştiriler karşılığında, ardı ardına 'cevap niteliğinde' tweetler attı.







SELVİ İSİMLERİNİ ANMADAN ELEŞTİRMİŞTİ

Yeni Şafak gazetesi Ankara temsilcisi ve yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü köşe yazısında, isimlerini anmadan, Ethem Sancak ve Yiğit Bulut’un Erdoğan’la ilgili sözlerini eleştirmiş, "Ayağı tökezlediğinde Erdoğan'ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır" demişti.

"ERDOĞAN'A ZARAR VERİYORLAR" DEMİŞTİ

AK Partili seçmenlerde bir ‘küskünlük’ olduğunu söyleyen ve yüzde 14’lük bir seçmen kitlesinin ‘kararsızlığının’ bundan kaynaklandığını öne süren Selvi, “iki silahım var, ben ölmeden Erdoğan’a dokunamazlar” diyen Yiğit Bulut ile “Erdoğan’a ilahi aşkla bağlıyım” diyen Ethem Sancak için “Erdoğan’a zarar veriyorlar” demişti.

KEKEÇ'TEN SELVİ'YE YANIT

Çok konuşulan bu yazıya yanıt, bugün Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç’ten geldi. Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Star gazetesinde bugün yayınlanan "Çok ayıp Abdülkadir" başlıklı yazısında Kekeç, Selvi'nin yazdıklarını ‘yadırgadığını’ söyledi.

Ethem Sancak'a ve Yiğit Bulut'u savunan Kekeç, Selvi'nin özellikle iki kişinin ismini verdiğini belirterek "Abartılı benzetme ve sevgi gösterisinde bulunanlar, sadece Selvi'nin ‘hedef’ olarak seçtiği iki isimden ibaret değil. Başkaları da var... Hakkaniyetli bir yazar olarak bildiğimiz Selvi o ‘başkaları’na da bir bakış yöneltti mi, ‘Bu tutumunuz Erdoğan'a zarar veriyor’ dedi mi?" ifadelerini kullandı.

Bu sözlerle, Yeni Şafak yazarı da olan, AK Parti Siirt adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ı kast ettiğini açıkça söyleyen Kekeç, "Mesela, değerli dostumuz Yasin Aktay'ın, basında çokça speküle edilen ‘Salli Ala Muhammed’ deyişi için de benzeri bir indirgemede bulundu mu? Bulunabilir mi? ‘Erdoğan'a zarar veriyorsun Yasin Aktay’ diyebilir mi?" diye sordu.