Medya
12 Eki 2016 08:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:35

Abdulkadir Selvi, Öcalan'ın sağlık durumunu yazdı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi verirken, "PKK, AK Partili siyasetçilere yönelik saldırılarla yeni bir stratejiye yöneldi" dedi.

 Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi,  Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve genel bir sağlık sorununun bulunmadığı bilgisini paylaşırken, öldürülen AKP'li ilçe başkanlarının PKK'nin yeni stratejisini olduğunu söyledi.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bu geçici bir durum değil. PKK, AK Partili siyasetçilere yönelik saldırılarla yeni bir stratejiye yöneldi. Kandil’den, AK Parti’nin bölgede siyasi faaliyet gösteremez hale getirilmesi talimatı verildi. Böylece, terörle mücadeledeki kararlılığı kırmayı ve siyaseti sindirmeyi amaçlıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede strateji değişikliğine gidileceği işaretini verdi. PKK’nın yeni stratejisine karşı yeni bir konsept gündemde.

1- Terör saldırılarıyla kendini güçlü göstermeye çalışıyor.

2- Öcalan faktörünü devreye sokmak istedi.

Ama ikisi de ters tepti. Öcalan’ın tecrit yalanı çöktü. Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve genel bir sağlık sorununun bulunmadığı belirtiliyor. Bu arada Öcalan da inisiyatif almak için bir hamle yaptı. Ama karşılık bulamadı. Zaten Kandil, ona bir süredir “onursal başkan” muamelesi yapıyor. Çünkü devletin algıları, Öcalan’dan gelecek mesajlara kapalı. Öcalan konusu bir kenara bırakılıp, örgütün silahlı kapasitesinin minimuma indirilmesine odaklanılmış durumda. Zamanın ruhu çözüm değil, mücadele yönünde akıyor.