Gündem
03 Ara 2017 13:01 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:50

ABD'de ortalığı karıştıran habere ceza! Muhabir uzaklaştırıldı...

ABD'de yayın yapan ABC kanalı, Flynn'in Trump aleyhine ifade vereceğine dair haberinin yalan olduğunu kabul etti.

ABD'de yayın yapan ABC kanalı, Flynn'in Trump aleyhine ifade vereceğine dair haberinin yalan olduğunu kabul ederek, haberi yayınlayan muhabire bir aylık görevden uzaklaştırma cezası verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn mahkemeye çıkarıldığı sırada Flynn'in Trump aleyhine konuşacağını duyuran ABC, başmuhabiri Brian Ross'un 'Flynn'in seçim kampanyası sırasında Trump'ın kendisinden Rus yetkililerle temasa geçmenin yollarını bulmasını talep ettiği yönünde ifade vereceğine' dair haberi için 'ciddi hata' dedi.



ÜCRETSİZ UZAKLAŞTIRMA

Kanal ''Yaptığımız ciddi hata için derinden üzgünüz ve özür diliyoruz. Özel yayın sırasında Brian Ross'un verdiği haber bizim editoryal standartlar incelememizden tümüyle geçirilmeden yayına konuldu. Derhal Brian Ross'u bir aylığına ücretsiz uzaklaştırdık'' açıklaması yaptı.

Haberle ilgili düzeltmede 'Trump'ın Flynn'den Rus yetkililerle temasa geçmenin yollarını bulmasını talep etmesinin' kampanya dönemine değil, başkan olduğu zamana denk geldiği kaydedildi. İlk iddiayı aktaran kaynağın daha sonra duruma 'kampanya sırasında Flynn'den Rusya ile ilişkileri düzeltmenin, terör örgütü DEAŞ'e karşı birlikte mücadelenin yollarını bulması istendi' diye açıklık getirdiği ifade edildi.