CineRadar
04 Mar 2016 01:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:23

ABD Başkanının başı büyük belada!

Yılın en keyifsiz vizyon haftalarından birindeyiz. Filmlerden yana bir sıkıntı yok, bu hafta da tam altı yeni film gösterime giriyor ancak farklı bir yapıma rastlamak mümkün değil.

Elimizde neler var, iki orta karar (Türk standartlarına göre) gişe komedisi, bir düşük bütçeli yerli korku filmi, Amerikan başkanının kıçını kurtaran ajanları izleyeceğimiz abartılı bir Hollywood masalı, bilim kurgu soslu bir ergen macerası ve orta sınıf Amerikalı seyirciden başkasına keyif vermeyecek bir komedi daha…

İşte, elimizdekilerin hepsi bu… Bu filmler için de kalkıp sinemaya gitmeye değer mi bilemiyorum ancak vizyon Hollywood işleri ile kötü yerli gişe filmleri arasında sıkışmaya devam ederse seyirciden yana bir beklenti olmasın.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…


Kod Adı: Londra

Babak Najafi’nin yönettiği ve Gerard Butler, Angela Bassett, Aaron Eckhart ile Morgan Freeman’ın oynadığı Kod Adı: Londra (London Has Fallen), 04 Mart 2016’da Pinema Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.



Banning, İngiltere Başbakanının vefatı sonrası, Londra’da düzenlenecek cenaze töreninde, Başkan Asher’ın yakın koruması olarak görevlendirir. Törenin başlamasından kısa bir süre sonra, Londra’da bombalar patlamaya başlar. Tek başına olayların ortasında kalan Banning, Başkan Asher’ın can güvenliğinden sorumlu olmakla beraber bu saldırıları ve kişileri de etkisiz hale getirmek durumundadır.

Kaçma Birader

Murat Kaman ile Defne Deliormanlı’nın yönettiği ve Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman ile Algı Eke’nin oynadığı Kaçma Birader, 04 Mart 2016′da Mars Dağıtım dağıtımıyla Endemol Shine Türkiye – Böcek Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yozgat’ta yaşayan ailenin babası şoför Muammer çocuklarından bıkmıştır. Annenin lâkabı Rambo’dur. Abla ve enişte çalışmaktadırlar. Ailenin oğlu Erdinç bütün kızların kendisine ilgi gösterdiğini düşünmektedir. Aileye bakınca, Erdinç’in sevdiği kız için İstanbul – Taksim’e kaçması normaldir. Asıl garipsenecek şey, ailenin çocuklarını bulmak için daha önce hiç gelmedikleri Taksim’e gelmeleridir.

Ali Kundilli 2

Faruk Aksoy’un yönettiği ve Cem Gelinoğlu, Zeynep Aktuğ, Sami Aksu, Ezgi Tombul, Hakan Bilgin, Ayşegül Atik, Emre Mutlu ile Gülnihal Demir’in oynadığı Ali Kundilli 2, 04 Mart 2016’da The Moments Entertainment dağıtımıyla FA Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



8 aylık hamile eşi İlknur’un bitmek tükenmek bilmeyen isteklerini yerine getirmek için seferber olan ve hayal bile edilemeyecek durumlara düşen Ali Kundilli’nin babalık yolundaki macerası. İlknur’un birbirinden ilginç istekleri ve akıl almayan hamile kaprisleri karşısında Ali Kundilli’nin yaşadıkları hem çok tanıdık gelecek hem de sinemaseverleri kahkahaya boğacak.

Babalar Savaşıyor

Sean Anders’in yönettiği ve Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini ile Thomas Haden Church’un oynadığı Babalar Savaşıyor (Daddy’s Home), 04 Mart 2016’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, karısının iki çocuğuna en iyi üvey baba olmak için çabalayan, ancak çocukların başıboş ve avantacı gerçek babalarının gelmesiyle çıkan zorluklar karşısında çocukların sevgisi için rekabet etmek zorunda kalan iyi huylu bir radyo yöneticisini konu alıyor. Babaların birbiriyle tanışması beklenirken iki zıt kutup birbirinin babalığını alt etmeye kalkışınca durum, komik ve feci sonuçlarıyla tam bir savaşa döner.

5. Dalga

J. Blakeson’nin yönettiği ve Chloe Grace Moretz, Nick Robinson, Ron Livingston ile Maggie Siff’in oynadığı 5. Dalga (The 5th Wave), 04 Mart 2016’da Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Yeni film 5. Dalga’da (The 5th Wave), öldürücü gücü gitgide artan dört saldırı dalgası Dünya’nın büyük bir kısmını kırıp geçirmiştir. Korku ve güvensizliğin hüküm sürdüğü bir ortamda, Cassie umutsuzca erkek kardeşini bulmaya çalıştığı bir mücadele ve koşturmacanın içindedir. Kaçınılmaz ve ölümcül 5. dalgaya hazırlanırken, genç kız kendisinin son umudu olabilecek genç bir adamla işbirliği yapar.

Ceberrut

Özgür Yelence’nin yönettiği ve Tolga Demircan, Merve Akaydın, Özgür Yelence ile Ayşegül Kaygusuz’un oynadığı Ceberrut, 04 Mart 2016’da MC Film dağıtımıyla Bor Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



İnternette fenomeni olmak için youtube’da yayın yapan dört üniversiteli bir türlü sonuca ulaşamazlar. Yeni videolar çekmek için araştırma yapan gençler, bir villada yaşanan enteresan bir hikâyeye rastlarlar. Yaşanan trajik hikayenin iyi bir malzeme olacağını düşünen gençler hocalarının da yardımıyla villayı kiralarlar. Birkaç görüntü çekmek isteyen gençler, kendilerini hiç ummadıkları olayların içinde bulacaklardır.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmaktadır.