Gündem
26 Kas 2014 09:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:56

AA'dan Tunus'ta seçim başarısı

Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi için günler öncesinden hazırlanan Anadolu Ajansı Tunus ofisi, rakiplerini bir kez daha geride bıraktı

Türkiye'deki seçim başarısını uluslararası boyuta taşıyan Anadolu Ajansı, Tunus'ta 23 Kasım'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde başarısını bir kez daha ispatladı.

Günler öncesinden seçime hazırlık yapan Anadolu Ajansı Tunus ofisi, pazar günü düzenlenen seçimlerde, sandıkların kapanmasından kısa bir süre sonra seçimin Nida Tunus Partisi lideri El-Baci Kaid es-Sibsi ile mevcut Cumhurbaşkanı Munsif el Merzuki arasında ikinci tura kalacağını duyurdu.
Ajansın Fransızca ve Arapça servislerinden geçilen flaş haberlerin hemen ardından her iki taraf da yaptıkları açıklamalarda, seçimlerin ikinci tura kalacağının işaretlerini verdi.

AA, başkent Tunus dahil ülke genelindeki tüm seçim merkezlerine konuşlandırdığı 60'ı aşkın muhabir, foto muhabiri ve kameraman ağı ile sonuçlara ilişkin gelişmeleri hızlıca abonelerine aktardı. Seçim gecesi sonuçların 3'te 2'sini bildiren AA, bir sonraki gün de sonuçların yüzde 95'ini kamuoyuyla paylaştı.

Son rakamlarında Sibsi'nin yüzde 39.5 ve Merzuki'nin yüzde 33.4 aldığını duyuran AA, seçim boyunca geçtiği özel haberlerle tüm taraflara eşit mesafede durduğunu gösterdi. YSK'nın bugün yapılan resmi açıklamasında, Sibsi'nin yüzde 39.46, Merzuki'nin ise yüzde 33,43 aldığı bildirdi. Bu rakamlar AA'nın verdiği rakamlarının yüzde 100 doğru olduğunu ispat etti.

On yıllardır bölgede faaliyet gösteren bazı uluslararası haber ajansları, sonuçlara ilişkin birkaç haber geçerken AA, seçim gecesi boyunca 50'yi aşkın flaş haber verdi. AA, ayrıca seçim günü 250'yi aşkın fotoğraf ve 30'a yakın görüntüyü abonelerine servis etti.

Aralık ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna hazırlanan Anadolu Ajansı Tunus ofisi, başta Tunus basını olmak üzere tüm uluslararası medyanın güvenini kazandı.
Parlamento seçimlerinde de aynı başarı gösterilmişti

Tunus'ta, 26 Ekim'de yapılan ve ülke tarihinin ilk demokratik deneyimi olma özelliği taşıyan parlamento seçimlerinde de çok iyi performans gösteren AA, gelenek haline getirdiği seçim başarısını bir kez daha kanıtlamıştı.

The New York Times, Washington Post, Le Monde ve Liberation gibi Avrupa ve ABD'nin önde gelen gazetelerinin kaynak gösterdiği AA sonuçları, onlarca TV ve haber sitelerinde yer almıştı.