Kültür Sanat
13 Eki 2016 21:48 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:34

AA'dan Lübnan'da 15 Temmuz fotoğraf sergisi

- AA, muhabirlerinin objektifinden fotoğraflarla oluşturduğu "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" başlıklı sergiyi, Beyrut'ta açtı

BEYRUT (AA) - Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta açıldı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği himayesinde AA, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle Beyrut Yunus Emre Enstitüsü'nde "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" başlıklı sergi kapılarını ziyaretçilere açtı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğinde görevli diplomatlar, Anadolu Ajansı Ortadoğu Haberleri Editörü Ömer Bulut Yüzgüleç, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Cengiz Eroğlu, TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Serhat Küçükkurt'un da hazır bulunduğu serginin açılışına Lübnan'daki yerel ve uluslararası medya kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, siyasiler ve din adamlarının yanı sıra Lübnanlılar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergideki fotoğraflar nedeniyle AA'ya teşekkür ederek "Bazen fotoğraflar kelimelerden daha güçlü olur. 15 Temmuz darbe girişiminin daha iyi anlaşılabilmesi için bu fotoğraf sergisinin buna hizmet ettiğini düşünüyorum." dedi.

Sergiye ilginin yoğun olduğunu ve amacına ulaştığını vurgulayan Erciyes, bu nedenle serginin Trablus ve Sayda gibi Lübnan'ın diğer şehirlerinde de yapılacağını söyledi.

Bir konferans nedeniyle Lübnan'da bulunan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ortadoğu'dan sorumlu başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, sergi dolayısıyla AA, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğini tebrik ettiğini belirterek, "Bir fotoğraf belki beş - on kitaptan daha etkilidir. Burada seçilmiş olan fotoğraflar gerçekten çok bilgilendirici. Bu sergi Lübnan halkına da 15 Temmuz günü Türkiye'de neler olduğunu ve Türk halkının demokratik rejime nasıl sahip çıktığını iyi bir şekilde anlatmış oluyor." diye konuştu.

Darbe girişiminin her fırsatta anlatılması gerektiğini vurgulayan Hürmüzlü, "Bazı sistemler vardır ki o sistemler halka karşı tankları kullanır. Halbuki bizim sistemde tanklara karşı halk kullanıldı. Halk geçti karşıya ve böyle bir darbe girişimini ortadan kaldırmış oldu ve demokrasiye sahip çıktı." dedi.

Sergide, AA muhabirlerinin darbe gecesi çektiği fotoğrafların yanı sıra 15 Temmuz gecesi ve sonrasını yansıtan kısa filmler ve görüntüler de yer alıyor.