Gündem
30 Mayıs 2016 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:16

AA, Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi'ne katıldı

Anadolu Ajansı, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 25-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi'ne (CEPIC) katıldı.

Anadolu Ajansı, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 25-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi'ne (CEPIC) katıldı.

Haber ve stok fotoğrafçılığı konusunda uluslararası faaliyetlerde bulunmak üzere kurulan Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Merkezi tarafından her yıl organize edilen Uluslararası Fotoğraf Endüstrisi Kongresi'nde Türkiye'den sadece AA yer aldı.

Dünya fotoğraf ekonomisi, pazarlama ağları ve fotoğrafta telif haklarının masaya yatırıldığı kongre, 32 ülkeden yaklaşık 500 kişinin katılımıyla düzenlendi.

Dünyanın en büyük fotoğraf ajanslarının da aralarında olduğu 20 ülkeden binin üzerinde fotoğraf ajansının üyesi olduğu CEPIC, stok ve tarihi fotoğraf arşivi sahibi ajansların ortak sesi olmak ve telif haklarını gözetmek prensibiyle, ajanslar arasında bilgi akışını sağlarken, tüm fotoğrafçıların ve ajansların haklarını koruma amacı güdüyor.

Sanat galerileri, müzeler ve video şirketlerini de çatısı altında toplayan CEPIC, Avrupa Birliği'nden Kuzey Amerika ve Asya'ya kadar uzanan geniş bir üye ağına sahip.

Kongrede AA'yı temsil eden Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Nedim Kaya ile Ürün ve İş Geliştirme Yöneticisi Bora Uçak Kaya, kongre boyunca Getty Images, Reuters, AFP, DPA, JIJI Press, ABACA, TT News başta olmak üzere 30'a yakın ajans ile görüşmeler gerçekleştirdi.