Gündem
22 Mayıs 2015 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

AA muhabirleri darp edildi, meslektaşları protesto etti!

Basın mensupları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin aralarında bulunduğu grup, gazetecilerin saldırıya uğramasını protesto etti.

Anadolu Ajansı muhabiri Özgün Tiran ile AA serbest muhabiri Ufuk Ertop'un, bir depoda çıkan yangını görüntülemeye çalışırken darp edildi.

Basın mensupları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grup, Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti önünde toplanarak gazetecilere saldırıyı protesto etti.

Ellerinde "Gece gündüz görevdeyiz" ve "Basına kalkan eller kırılsın" yazılı dövizler ile üzerinde "Basına hain saldırıyı kınıyoruz" yazısının bulunduğu siyah çelenk taşıyan grup, çeşitli sloganlar atarak, Karaumur ile Fevzi Çakmak Caddesi'ni takiben Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı'na yürüdü. Katılımcılara, vatandaşlar ve esnaf da alkışlayarak destek verdi.

Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı söyledi.

Burada konuşan Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakuş, AA muhabirleri Tiran ve Ertop'un yangının çıktığı deponun sahibi Hasan G. ve işçilerin saldırısına uğradığını anlattı.

Basın mensuplarının mesleklerini icra etmekten başka amacının olmadığını ifade eden Karakuş, şiddet ve benzer yöntemlerle toplumun haber alma özgürlüğünün kısıtlanamayacağını kaydetti.

Karakuş, bu tür şiddet olaylarının kamuoyunu derinden üzdüğünü dile getirerek, basına yönelik saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Öte yandan Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, siyasi parti temsilcileri de AA muhabirleri Özgün Tiran ile Ufuk Ertop'u Telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.