Televizyon
27 Nis 2016 09:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:29

A Haber 5 yaşında!

A Haber, kuruluşunun 5. yılını yöneticilerinin ve çalışanlarının katıldığı bir törenle kutladı.

A Haber , kuruluşunun 5. yıl dönümünü Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak, A Haber Genel Müdürü Abdulhalik Çimen, Turkuvaz Medya Grubu yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı törenle kutladı.

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak 5'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Kuruluşundan bu yana süren istikrarlı yayın çizgisiyle halkımızın "doğru haber alma" hakkının temsilcisi haline gelen A Haber, tam 17 aydır haber kanalları arasındaki birinciliğini sürdürüyor. "Türkiye'nin ilk HD haber kanalı" olarak kurulan ve hep ilklere imza atan A Haber; yayın kalitesi, yenilikçi çizgisi, cesur hamleleri ve doğruluktan ayrılmayan ilkeli yayıncılığı ile ülkemizde haber televizyonculuğunun çıtasını çok yukarılara taşıdı ve toplumumuzun her kesiminin ekranı olmayı başardı. Ağırlıklı olarak siyaset ve ekonomi yayınlarıyla Türkiye'yi ekran başına çeken A Haber; kültür-sanat, sağlık, moda ve spor alanlarındaki programlarıyla da izleyici kazandı. A Haber'i bugünkü saygın konumuna taşıyan, gece gündüz demeden çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür eder; daha nice kuruluş yıl dönümlerini hep birlikte kutlamayı dilerim.'



Kuruluş yıl dönümünde konuşan A Haber Genel Müdürü Abdulhalik Çimen '5 yıl o kadar çabuk geçti ki, sanki daha dün gibi.Geçen bu 5 yılda çok kıymetli işler yaptık.7 gün 24 saat çalıştık ve hep birlikte el ele verip A Haber'i birinciliğe taşıdık ve bu yolda 2 temel prensipten hiç vazgeçmedik.Hep vicdanlı ve adaletli olmaya gayret ettik. Bu sayede haber televizyonculuğunda bir çığır açtık. Haberlerimizi verirken hızlı olduk, ama doğrudan ayrılmadık.Haber bültenlerimizle, programlarımızla, değerli yorumcularımızla, belgesellerimizle, analizlerimiz ve portrelerimizle hep en yeni olanın peşinde koştuk.Bundan sonra da koşacağız. Bugüne kadar hep milli değerleri savunduk,hep milletin sesi olmaya çalıştık ve bunları ülkemizi çok sevdiğimiz için yaptık. Konuşulmasına dahi cesaret edilemeyen dosyaları korkusuzca açtık. Haberin 5N 1K'sından hiç ayrılmadık. Bu kısacık 5 yılda kameralarımız Türkiye'nin ve dünyanın her yerine ulaştı.5 yıl gibi kısacık bir sürede sizlerle birlikte hem televizyon haberciliğinin hem de haber televizyonculuğunun tanımını değiştirdik.Birinciyiz ama yetmez... Söz veriyorum daha da ileri gideceğiz... Bu süreçte, bizlere 7 gün 24 saat boyunca yorulmak nedir bilmeden destek veren, maddi ve manevi olarak her zaman yanımızda duran Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Sayın Serhat Albayrak'a özellikle teşekkürlerimi iletiyorum.

A Haber için gecesini gündüzüne katan siz değerli çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Memleketin yaşadığı tüm süreçlerde tavrını hep milletten yana koyan değerli yorumcularımıza ayrıca teşekkür ediyorum.Bizden desteğini hiç esirgemeyen teknik ekiplerimize ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye'nin en güçlü medyasını kuran

ve bizi her koşulda destekleyen Turkuvaz Medya Grubu çalışanlarına da teşekkür borcum var.Keza kuruluşundan bu yana A Haber'e destek veren ve şu an aramızda olmayan tüm arkadaşlarıma da teşekkürlerimi iletiyorum.Ama en büyük teşekkür elbette ki bizi birinci yapan izleyicilerimize, milletimize. İyi ki varsınız! Allah bizi ayırmasın....'dedi.



A Haberin kuruluş yıl dönümüne katılan ekranın tanıdık simaları, çalışan ve yöneticileri tebrik ederek şunları söyledi;

MELİH ALTINOK – SABAH GAZETESİ YAZARI

A Haber bir ilki başardı aslında. Tavır alarak da reyting alabileceğini gösterdi, net bir duruş gösterdi. Bu tavır neyden yanaydı, halktan yanaydı. Halkın geniş bir kesimin siyasi temsil kabiliyeti bugüne kadar yoktu. Siyasette temsil edilmediği gibi medyada da temsil edilmiyordu. A Haber o sessiz çoğunluğun sesi oldu ve çok kısa sürede rakiplerini geride bıraktı. Çok başarılı bir iş yapıyor tüm ekip.

MAHMUT ÖVÜR - SABAH GAZETESİ YAZARI

A Haber'in beşinci yaşını kutluyorum. A Haber çok hareketli bir kurum. Haberciliğe yeni bir bakış açısı getirdi. Sadece bir haber kanalı olmaktan öte analiz haberleri, belgeselleri ile farklı haberciliği sunmayı başardı o açıdan çok tebrik ediyorum, nice beş yıllara.

DOÇ. DR. FAHRETTİN ALTUN - SETA İSTANBUL GENEL KOORDİNATÖRÜ

Türkiye son üç yılda çok önemli dönüşümler yaşıyor, çok ciddi meydan okumalarla, kuşatmalarla, saldırılarla karşı karşıya, A Haber bu süreçte ç.ok önemli bir rol oynadı. Bu süreçte neyin doğru neyin yanlış olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Bunu yaparken de marjinal bir kanal olarak kalmadı, ana akıma oturdu. Bunca saldırının püskürtülmesinde A Haber çok başarılı bir yerde durdu. Tebrik ediyoruz, nice yıllara.

YÜKSEL AYTUĞ- GÜNAYDIN KÖŞE YAZARI

Dünyada en zor yayıncılık haber yayıncılığı, çünkü çok zahmetli ve çok pahalı bir şey sebebi de haberin olduğu yerde olmak mecburiyeti. Plazalardan habercilik yapılmıyor, yapılmayacağını da A Haber her ay reyting ölçümlerinde kanıtlıyor. Beş yıl bir televizyon kanalının gelişmesi için emekleme dönemi sayılır ama A Haberimiz bu süreyi zirvede tamamladı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki bende bu ailenin içinde A Haber'in haberlerini, görüntülerini, eleştiren bir yazar olarak çalışıyorum çünkü günümüzde televizyona baktığımızda, iyi şeyler bulup yazmak gittikçe güçleşiyor, A Haber bana her zaman bu fırsatı verdi.

SALİH NAYMAN - A HABER SPİKERİ

Mutluyuz, izleyenlerimiz sağ olsunlar bizi günün her saati takip ediyorlar. Bize olduğu kadar izleyenlerimize de iyi bir yıl diliyorum. Biz zaten evlere konuk oluyoruz her gün, herkes evinden bir parçaymış gibi görüyor o en güzeli. İzleyicilerimize, ilgileri ve iyi yönlendirmeleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz.

DUYGU LELOĞLU - A HABER SPİKERİ

Artık gelenek haline geldi her sene pastamızı kesiyoruz ve A Haber'in büyümesine gururla tanıklık ediyoruz. Bebeğimiz gibi büyüttüğümüz bir kanal. Bir haber kanalı olarak her şeyi anında izleyiciye iletiyoruz. Nerde haber var, A Haber orada. Haberciliğe farklı bir soluk, farklı bir bakış açısı ve anlayış getirdi.

İDRİS KARDAŞ- GAZETECİ

A Haber çok uzun zamandır Türkiye'nin çok önemli bir açığını kapatıyor, bir düşünce kuruluşu gibi çalışan bir haber kanalı. Çok önemli analizleri haber dosyaları izliyoruz, bu müthiş bir mutfak demek aslına bakarsanız. Bu anlamda çok büyük bir zenginlik sağladı haberciliğe.

MURAT YANCI - A HABER HABER MÜDÜRÜ

Türkiye'de televizyonculuğu değiştirdiğimizi düşünüyorum. Beş yılda çok iyi bir noktaya geldik. A Haber diyince benim aklıma iki kelime geliyor hız ve güvenilir olmak. Haberciliğin ötesinde halk ile de iyi bir bağ kurduğumuza inanıyorum. Teknik ekipten, muhabir arkadaşlara herkesin büyük bir payı var. İnşallah daha büyük başarılara imza atacağız.

MURAT GENER - ATV HABER EDİTÖRÜ / A HABER PROGRAM SUNUCUSU

'Milletin sesi olmak' Bu tam da Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu bugünlerde bizlere, A Haber ailesine nasip oldu. Ne mutlu bizlere ki; bu denli güçlü bir ailenin üyesiyiz. İyi ki A Haber var, iyi ki bizlere destek çıkan izleyicilerimiz var. Birlikte nice mutlu yıllara!

NİHAN GÜNAY - ATV HABER GÜN ORTASI SPİKERİ

A Haber aslında Türkiye'de televizyonculuğu değiştiren bir çizgide devam ediyor. Ben son bir yıldır A Haber'de değilim ama o benim ailemden biri gibi, çocuğumla aynı yaşta. A Haber'in benim için ayrı bir yeri var, benim ilk spiker olarak ekrana çıktığım haber kanalı. Nice yıllara diyorum.